WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Flower power: 5x DIY met bloemen

Ben je een echte crea bea en gek op bloemen? Dat is de perfecte combinatie voor deze vijf fijne doe-het-zelf-ideeën voor en met bloemen. Dus steek je handen uit de mouwen, verzamel je favoriete bloeiers en hop, aan de slag!

Designvaas

Een paar plukbloemen of mooie takjes uit de tuin gaan aan de zwier in deze designvaas. Hoe leuk: je maakt ’m zelf van een doodgewone glazen fles. En dat is makkelijker dan je denkt.

Een kunstwerkje

Dit zelfgemaakte droogbloemstuk is een waar kunstwerk. Voeg er een paar lieve kaartjes aan toe en je hebt een geweldig cadeau. Of maak er een voor jezelf met spreuken waar je blij van wordt. En het leuke is: omdat de blokjes los staan, kun je dit stilleven steeds weer veranderen.

LEES OOK
DIY’s voor een zomers tuinfeest

vtwonen verjaardagsspecial 55 jaar | bloemen drogen
Bloemenloper prijs op aanvraag (edenique.nl). Tafelkleed gemaakt van kaasdoek per meter € 2,- (boerenbonthal.nl). Stoelen van Verpan vanaf € 732,- (dezaakdesign.nl). Ovale tafel, op maat gemaakt, 220x110x76 cm vanaf € 750,- (com-anders.nl). Waterglazen € 7,95, goudkleurig bestek € 49,25, diner­borden € 21,95, mintgroene borden € 14,50 (vtwonen.nl). Servetten € 6,20, roze wijnglazen met goudkleurige rand € 9,65 (nordal.eu).

Bloemen drogen

Heb je een mooie bos bloemen gekregen of gekocht en zou je willen dat je er voor altijd naar kunt kijken? Dat kan! Als je de bloemen droogt, gaan ze wel tientallen jaren mee (als je er voorzichtig mee bent). Een heel fijne en simpele DIY met bloemen.

Bloemenschilderij

Een bloemenschilderij met échte bloemen maak je eenvoudig zelf. In alle seizoenen vind je bloemen en groen in de tuin of natuur. Maar je kunt ook voor bloemen uit de bloemenwinkel kiezen. Dus verzamel jouw favorieten en ga aan de slag met dit bloemige schilderij.

LEES OOK
5x fijne items voor afwisseling in je gallery wall

Picasso spelen

Met schilderijen maak je je interieur een stuk persoonlijker. Waarom zou je een schilderij kopen als je er ook eentje zelf kunt maken? Maak dit prachtige bloemenschilderij met verf en een kwast.

nog meer: DIY