Zo schik je zelf een boeket bloemen

beeld vtwonen Beeld

Beetje bij beetje komt alles in bloei en oh wat worden we daar vrolijk van. De drang om zo’n springerig veldboeket in huis te halen is groot. En lucky you, want met een paar handige trucs schik je een boeket met bloemen zó zelf in elkaar. Een prima bezigheid voor een zonnige vrije middag.

Lees verder onder de advertentie

Wat heb je nodig?

  • Bloemen
  • Groen en takken
  • Schone vaas
  • Handschoenen (handig bij stekelige bloemen)
  • Scherp snijmes

Bloemen

Zoek van tevoren wat voorbeelden van boeketten. Wat vind je mooi? Er zijn geen regels, jij bent de kunstenaar. Begin met plukken uit de tuin of een veld en vul dit aan met bloemen uit de winkel. Varieer in kleur, vorm en grootte. Een gemiddeld boeket bestaat uit ongeveer 15 tot 20 bloemen. Voor het echte lentegevoel mag het boeket lekker kleurrijk met bloemen als de anjer, dahlia, cosmea, korenbloem en pioenroos, met hier en daar wat groen er tussendoor.

Tip: een brede vaas laat het boeket losjes uiteenvallen, terwijl een hoge en smalle variant het boeket strakker bij elkaar houdt.

Lees verder onder de advertentie

Voorbereiding

Snijd de stelen schuin af met een schoon mesje en doe dit in verschillende hoogtes voor een luchtig boeket. Verwijder daarna het blad van de stelen om de nadruk op je prachtige bloemen te leggen. Haal ze ieder geval weg tot aan de waterrand, bladeren die in het water staan zorgen ervoor dat bloemen sneller verwelken. Zorg tot slot voor een schone vaas, dit oogt fris en is fijn voor het groen.

Kruislings

De makkelijkste manier om een boeket te maken is door kruislings te schikken: steek een steel in de vaas en draai ‘m een kwartslag voor de volgende steel. Dit doe je totdat de vaas vol zit. Werk van buiten naar binnen en begin met korte, stevige stelen om een frame te creëren. Voeg de lange bloemen en eventueel het luchtige groen er later aan toe voor een speels effect. De allermooiste bloem bewaar je natuurlijk voor het midden.

Zo blijven bloemen langer mooi!

Lees verder onder de advertentie

Shoppen voor jouw boeket…


Bron: beeld: Weer verliefd op je huis | styling Fietje Bruijn, fotografie: Barbara Kieboom

Lees verder onder de advertentie