Kleur je interieur: dit zijn de mooiste bloeiende kamerplanten

beeld vtwonen Beeld vtwonen pot en plant collectie
Beeld vtwonen pot en plant collectie

Je interieur kleuren doe je echt niet alleen met verf. Met accessoires kun je ook al een wereld van verschil maken. En wat dacht je van planten? Breng kleur in huis met deze mooie bloeiende kamerplanten. Zo’n permanent boeket bloemen wil jij toch ook in huis? 

Lees verder onder de advertentie

Anthurium

Van de anthurium of ook wel flamingoplant heb je het hele jaar plezier. De bloemen blijven namelijk het hele jaar overeind staan. Daarnaast heeft de plant weinig aandacht nodig: hij is makkelijk in de verzorging. Ideaal voor iedereen met minder groene vingers en toch de wens een mooie bloeier in huis te willen halen. De bloemen komen overigens in allerlei kleuren.

Orchidee

Waarschijnlijk kent iedereen deze bloeiende kamerplant wel: de orchidee. De plant is er in veel verschillende kleuren en zijn een fijne toevoeging op het interieur. De bloemen kunnen tot wel twee maanden mooi blijven met de juiste verzorging. Orchideeën hebben een hekel aan tocht, dus denk hieraan als je er een in huis neemt. Plaats de bloeier in een mooie kleurrijke bloempot om het feest compleet te maken.

Bromelia

Met de bromelia heb je een permanent boeket in huis. Deze bijzondere bloeiende kamerplanten zijn een echte blikvangers door de gekleurde bloem. Een makkelijke plant is het ook, want je hoeft er niet veel naar om te kijken. Eens in de twee weken water (niet op de aarde, maar tussen de bladeren) en geen direct zonlicht en de Bromelia zal je bedanken door prachtig te bloeien.

Lees verder onder de advertentie

Lippenstiftplant

De Aeschynanthus is in Nederland beter bekend als de lippenstiftplant. Zijn bijnaam heeft de hangplant te danken aan de bloemen. Die zijn rood en kokervormig. In de winter gaat de bloeiende kamerplant in winterslaap, maar in de lente zullen de rode bloemetjes binnen no time terug zijn. Omdat het een hangplant is, kun je ‘m net op andere plekken kwijt dan een gewone kamerplant.

Calathea Crocata

Eens iets anders op tafel dan een bos bloemen? Kies voor een Calathea. Deze plant is het hele jaar door groen en de bloemen laten zich zo’n drie maanden per jaar zien. ’s Avonds gaat deze plant in een rustmodus door zijn bladeren rechtovereind te zetten. De Calathea haalt vuile stoffen uit de lucht en zet deze om naar zuurstof. Niet alleen leuk om te zien, maar ook gezond!

Voor je kamerplanten…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen pot en plant collectie