WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Collect moments & things bij BILLIEROSE in Gent

Nog even geduld, binnen enkele weken opent in Gent een gloednieuwe conceptstore en koffie/aperobar die al een hotspot is nog voor hij de deuren opent. BILLIEROSE is het verhaal van Noor en Wolf, broer en zus en beiden gebeten door eenzelfde ‘joie de vivre’. Het belooft een verzamelplaats te worden voor mooie spullen en gezellige momenten.

Amsterdam als inspiratie

Noor vond haar inspiratie voor BILLIEROSE in haar favoriete stad Amsterdam. Haar passie is het spotten en zorgvuldig selecteren van labels die passen binnen de visie van BILLIEROSE. Brands die zich onderscheiden door hun simpel en minimalistisch design en die je niet overal vindt. Wolf is de gastheer van het BILLIEROSE-café. Met de nodige flair serveert hij je lekkers zonder franjes, want ook in dit stukje BILLIEROSE is puurheid een sleutelwoord. Wolf stapte mee in het verhaal vanuit een zin voor avontuur en een oog voor de goede dingen des levens.

STORE – collect things

De BILLIEROSE-beleving, dat is er een van ontdekken en geïnspireerd worden. Hun aanbod zal bestaan uit zowel gevestigde merken als jonge ontwerpers of lokale makers. Op die manier delen Noor en Wolf hun liefde voor tijdloze en unieke items. Van kledij tot juwelen en bijzondere interieuritems, elk stuk wordt met aandacht geselecteerd en past binnen de ‘less is more’ filosofie.

CAFE – collect moments

Een fijne plek om te blijven hangen of snel even langs te komen. Een ongedwongen sfeer in een opmerkelijk pand. Ook dat belooft BILLIEROSE te worden. Voor een heerlijke homemade limonade, een uitgebreide apero met dips, maar evengoed een snelle koffie ‘en passant’.

BILLIEROSE is de weerspiegeling van alles waar Noor & Wolf voor staan: een (h)echte familieband, het steunen van lokale en getalenteerde ontwerpers en een uitgesproken gevoel voor esthetiek. Met bovenstaande collage die ik voor BILIIEROSE maakte kan je alvast eens proeven van de sfeer die de winkel zal uitstalen! Volg BILLIEROSE op Instagram om op de hoogte te blijven van de exacte openingsdatum.

Praktisch

Brabantdam 135
9000 Gent
www.billierose.be

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst, fotografie en styling: Dorothee Dubois (www.thefreshlight.com) i.s.m. Noor Callebaut

nog meer: bloggers