Woonidee: 5x zo haal je binnen naar buiten

Tuinkussens Suns. Tuintegels Excluton. Wandspiegels Casa. Overig onbekend. Beeld vtwonen 04-2023 | fotografie Margriet Hoekstra
Beeld vtwonen 04-2023 | fotografie Margriet Hoekstra

De sfeer of woonstijl die je binnen hebt, kun je op verschillende manieren ook naar buiten brengen. Hoe je de tuin of het balkon mooi kunt laten matchen met het interieur, laat onder anderen presentatrice Shelly Sterk zien in haar familiehuis in Den Haag.

Lees verder onder de advertentie

Ronde spiegels binnen en buiten

Van het voormalige kantoorpand in Den Haag maakten Shelly en haar man Mark een sfeervolle familiewoning. Om die sfeer ook buiten terug te laten komen, kozen ze voor een set van ronde spiegels die zowel in de keuken als bij de zithoek in de tuin hangen.

Spiegels Raj van Loods 5. Tas Chunky Teddy van Studio Noos. Kinderschoenen Nike. Beeld vtwonen 04-2023 | fotografie Margriet Hoekstra
Beeld vtwonen 04-2023 | fotografie Margriet Hoekstra
Lees verder onder de advertentie

Open haard in de muur

Een doorkijkhaard in de muur laten zetten is ook een optie om de knusse sfeer waar je binnen zo van geniet naar buiten te brengen. Doordat de haard tussen twee glazen wordt geplaatst kun je erdoorheen kijken. Zo geniet je binnen van de tuin en vice versa. Zowel binnen als buiten kun je bij de haard een relaxplek creëren, met loungemeubels of een tuinset. De kosten van een doorkijkhaard hangen van een aantal dingen af. Denk aan de gewenste afmeting, afwerking en brandstof. Voor een compleet kostenplaatje kun je het best een offerte aanvragen.

Verticale lattenwand

Iets wat zowel binnen als buiten een sfeervolle touch geeft, is een verticale lattenwand van hout. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en soorten hout. Dat maakt het toegankelijk voor verschillende woonstijlen. Zin om te klussen? Maak in vier stappen zelf een lattenwand. Vergeet niet de wand af te werken met buitenbeits, dan kun je er extra lang van genieten. Of koop de wand hier kant-en-klaar.

Bamboe daybed van Exotan. Steenrood linnen kussen Vigdis, steenrode linnen doek Dytag Ikea. Gebloemd kussen Kyoto HK Living. Oude fles Van Dijk & Ko. Glas Household Hardware. Grijs-groene mand Nile, per set van twee, vloerkleed Wabi Sabi Zenza Home. Instappers H&M. Overig privébezit. Beeld vtwonen special tuin 06 | styling Moniek Visser | fotografie Peggy Janssen | assistentie Mirjam Gesink, Sanne Kiesling
Beeld vtwonen special tuin 06 | styling Moniek Visser | fotografie Peggy Janssen | assistentie Mirjam Gesink, Sanne Kiesling
Lees verder onder de advertentie

Kussens in dezelfde kleur

Laat de kleur(en) in het interieur terugkomen in de sier- en loungekussens in de tuin. Zo hebben Shelly en Mark een grijsgroene tint op de muur binnen en kussens in dezelfde kleur op de loungebank in de tuin. Gaat je voorkeur uit naar een industriële woonstijl? Kies dan voor zwarte, grijze of donker groene kussens. Bij de romantische woonstijl passen dan weer kleuren als pastelblauw en roze gecombineerd met roomwit.

Matchende binnen- en buitentegels

Je kunt er ook voor kiezen om binnen ongeveer dezelfde tegels te gebruiken als buiten. De tuin wordt zo het verlengstuk van bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken. Zo zit er in de vtwonen collectie de tegel Mold Grit, die zowel binnentegel als tuintegel beschikbaar is. Bekijk hier alle vtwonen tegels.

Shop de stijl