WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Neem een kijkje in de nieuwe villa van de familie Meiland

Het duurde een half jaar, maar Erica en Martien Meiland hebben op Goede Vrijdag eindelijk hun Noordwijkse villa verkocht. Wat góéééd! De twee Meilandjes vertoeven sinds eind 2021 al in hun nieuwe optrekje: Landhuis Duinwijk, gelegen tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. Benieuwd hoe die villa er van binnen én buiten uitziet? Jaloersmakend, kunnen we vast verklappen.

De villa van de familie Meiland

Landhuis Duinwijk had een vraagprijs van ruim € 1,7 miljoen. Wat Martien en Erica daarvoor kregen? Onder meer een jaloersmakend grote tuin en riant tuinhuis, geschikt voor dubbele bewoning. De kans is dus groot dat Martien en Erica – net als in hun vorige woningen – apart van elkaar wonen. De karakteristieke villa stamt uit 1910, is gelegen aan de rand van het bosrijke landgoed Nieuw Leeuwenhorst en heeft alle originele details nog. In 2018 is wel het rieten dak helemaal vernieuwd en voorzien van een uitgebreide dakisolatie. De totale perceeloppervlakte bedraagt 2.108 vierkante meter eigen grond. Noordwijkerhout (de geboorteplek van Martien), het centrum van Noordwijk, het strand en de duinen liggen zowat in hun achtertuin, op slechts enkele minuten afstand.

De Meilandjes willen privacy

Erica en Martien hebben maar een half jaar in de riante villa in Noordwijk gewoond, maar hadden naar eigen zeggen te veel last van fans aan de deur. Daarom zochten ze een nieuwe woning in Noordwijk met meer privacy. En dat is gelukt! Hun huidige woning is enkel bereikbaar via de oprijlaan en staat verscholen achter een aantal bomen, waardoor het huis niet te zien is vanaf de weg. Voor de ongewenste bezoekers hebben ze ook iets bedacht. Het terrein is namelijk voorzien van alarminstallatie, camerabewaking én een op afstand bedienbaar toegangshek. Hopelijk houdt dat de gluurders op afstand.

Landhuis met allure

Voor de auto’s van de familie Meiland is er ook genoeg plek, want de villa beschikt over een vrijstaande garage en carport voor welgeteld twee auto’s. Ook heeft Landhuis Duinwijk over een binnen- en buitenverblijf voor dieren – voorheen in gebruik als kippenren, maar ook ideaal voor de hond van de Meilandjes. Mochten Erica en Martien nog even lekker willen ‘wijnen, wijnen, wijnen’, dan kan dat op een van de diverse terrassen, of nóg beter: in de jacuzzi.

LEES OOK
Binnenkijken in de Noordwijkse villa van de familie Meiland

Villa en tuinhuis

De eetkamer in de hoofdwoning en woonkamer van het tuinhuis zijn beide voorzien van openslaande deuren met toegang tot het bijbehorende terras. Aansluitend aan de eetkamer in de villa bevindt zich de woonkamer met openslaande deuren naar de achtertuin. Ideaal voor de zomerse dagen. Via de keuken bereiken de Meilandjes ook toegang tot de tuin en kelder. En even over die keuken: die is, naast andere inbouwapparatuur, ook voorzien van een wijnklimaatkast. In totaal heeft de villa (inclusief het tuinhuis) drie badkamers en vijf slaapkamers, waarvan één met openslaande deuren naar het balkon en inbouwkasten. Genoeg ruimte dus voor alle colberts en matchende sjaals van Martien.

LEES OOK
Chateau Marillaux staat op Funda

nog meer: binnenkijken