WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x binnenkijken in huizen met een praktische zolder

Het inrichten van de zolder kan een flinke uitdaging zijn. Maar het kán, ongeacht de vele onhandige hoeken en schuine wanden. Een mooie en praktische zolder? Van slaapkamer tot luxe en suite badkamer: de bewoners van deze vijf huizen hebben de kneepjes van het vak goed begrepen.

vtwonen 12-2019 binnenkijken special | vrijstaand nieuwbouwhuis in Almere slaapkamer
De ouderslaapkamer is licht en wit en ingericht met veel vintage. Hanglamp Ay lluminate. Bertoia Chair met vilten vacht van Marktplaats. Voor het bed vilten schapenvacht, Marktplaats. Houten krukje Van Hees Design. Kussen bed Souks. Bedlinnen By Molle. Zwarte lamp Jieldé. Vintage krukje als nachtkastje. Krijtbord vtwonen. Links: oude wijnklaptafel Park99. Vintage lichtletter van rommelmarkt.

Oase aan licht

Spiksplinternieuw was de woning van Rozmeen en Dennis in Almere toen zij de sleutel kregen. In de maanden die volgden, wisten ze er dankzij een rustige witte basis én oude, verweerde materialen een sfeervol doorleefd karakter aan te geven. Als je de trap naar de zolder neemt, kom je in een prachtige slaapruimte met hoge nok. ‘Het licht dat door de dakramen binnenstroomt, zorgt dat het er hier ieder moment van de dag anders uitziet.’

En suite badkamer

Mooie zolder | Amsterdam | vtwonen 2020

Zolders komen met veel onhandige hoeken die vaak ongebruikt blijven. Maar Jelle wist er een en suite badkamer in de slaapkamer te realiseren. Gezegend met een flinke dosis creatief inzicht, zag hij vooral mogelijkheden in zijn stoere appartement vol authentieke details in hartje Amsterdam.

Schrootjesplafond

vtwonen 04-2020 | slaapkamer met oranje wanden en witte schommelkuipstoelen Mierlo
Op de overloop op de bovenverdieping een Eames schommelstoel (Vitra). Bijzettafel Zuiver, bureau LifeStyle. De hanglamp is geen echte van Raimond Puts, maar lijkt geïnspireerd op zijn ontwerp voor Moooi. Koeienvel Ebru, kunst Nicole Ponjée, verf Heat 24 van Little Greene.

Kansloze operatie om een bungalow met zitkuil en schrootjesplafonds te veranderen in een huis van nu? Ferdy en Michel lukte het spelenderwijs. Zelfs op de praktische zolder siert een vleugje Milaan, likje Hollywood én een kastje van de kringloop.

LEES OOK

5x binnenkijken in een urban jungle

Oud zadenpakhuis

Pauline en Björnd maakten van een vervallen en oud zadenpakhuis in Delft een serene oase met liters witte betonverf, 125 pallets en planten. En de zolder? Een enorme witte ruimte, met ramen die betoverend uitzicht bieden over de binnenstad van Delft. Kijk binnen.

Eikenhouten balken

Caroline en Joost maakten van een boven- en benedenetage één riant familiehuis. En van vergelijkbare huizen wisten ze welke verrassing hun op de bovenste verdieping wachtte: een prachtige eikenhouten kapconstructie. Hij máákt de badkamer.

Shop de stijl…

Lees ook

nog meer: binnenkijken