3x dé oplossing voor een schuin dak

beeld vtwonen Beeld Styling Kim van Rossenberg, fotografie Barbara Kieboom
Beeld Styling Kim van Rossenberg, fotografie Barbara Kieboom

Elk nadeel heeft z’n voordeel en die vlieger gaat zeker ook op voor een schuin dak. Want natuurlijk is het onhandig om een plek te vinden voor sommige meubels, maar het daagt je ook uit om in oplossingen te denken. En juist die vondsten maken een huis zo eigen en uniek.

Lees verder onder de advertentie

Wandplanken

Deze wandplanken zijn gemaakt van twee op elkaar gelijmde platen underlayment. Een betaalbare en mooie oplossing voor een nis met een schuin dak waar je anders niets mee zou doen. Bereken aan beide kanten de schuine hoek en gebruik een verstekzaag, zodat de wandplank perfect past. Wordt dit toch te ingewikkeld? Met de juiste maten bij de hand, willen ze het in de bouwmarkt vaak ook voor je doen.

Een wandplank kun je natuurlijk voor je boeken gebruiken of om een verzameling op uit te stallen, maar met een beetje fantasie kun je hem ook een andere, praktische functie geven. Staat de wasmachine bijvoorbeeld op zolder? Dan kun je met behulp van de planken een wasstraat maken. Vuile was mag dan worden gedeponeerd in wasmanden onder de leggers en op de planken kun je de opgevouwen was en het strijkijzer kwijt. En wat dacht je een XL-wijnrek of een thuiswerkplek? Door de laagste plank breder te maken, schuif je er zo een bureaustoel onder. Je zult zien: van even brainstormen borrelen de beste ideeën naar boven.

Kledingkast

beeld vtwonen Beeld Styling Kim van Rossenberg, fotografie Barbara Kieboom
Beeld Styling Kim van Rossenberg, fotografie Barbara Kieboom
Lees verder onder de advertentie

Een inbouwkast is ook zo’n oplossing voor een zolder of etage met een schuin dak. In vtwonen Kijken, kopen en klussen werd deze kledingkast op maat gemaakt om alle beschikbare vierkante meters zo goed mogelijk te benutten. Voor een beginnende klusser is een inbouwkast misschien een iets te grote uitdaging, al kom je met YouTube en uitproberen een heel eind. En anders besteed je de klus uit aan een timmerman of meubelmaker.

Bedstee

beeld vtwonen Beeld styling Moniek Visser, fotografie Peggy Janssen
Beeld styling Moniek Visser, fotografie Peggy Janssen

Schuine wanden én weinig plek? Dan moet je slim zijn! Wat vind je van deze old school bedstee? Onder een schuin dak slapen is handig en knus. Wanneer je wat hoger slaapt, kun je onder het bed ook nog lades en dus spullen kwijt. En ben je uitgeslapen en is de boel gelucht? Dan sluit je de deuren en is de kamer ineens een stuk ruimer en rustiger. Bekijk meer slimme indeeltips voor tiny houses en geen dertien in een dozijn-huizen.

Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…

Bron: beeld 1 en 2: styling Kim van Rossenberg, fotografie Barbara Kieboom | beeld 3: styling Moniek Visser, fotografie Peggy Janssen