WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De moderne badkamer is strak, licht en ruimtelijk

De moderne badkamer is de populairste onder alle stijlen, maar modern is natuurlijk een nogal breed begrip. Hoe ziet een moderne badkamer er dan precies uit? Na wat onderzoek blijkt dat we hiermee vooral een strakke en lichte badkamer bedoelen. Weinig poespas, ruimtelijk en de ideale plek om tot rust komen. Saai is dat trouwens allerminst, want die rustige basis biedt meer dan genoeg ruimte om er nog een eigen stempel op te drukken.

marmeren badkamer

Tussen basic en design

De moderne badkamer heeft van alle interieurstijlen een beetje in zich, maar komt toch het dichtst in de buurt bij de basic en design woonstijl. De basic badkamer is een oase van rust zonder veel opsmuk en in de design stijl vind je de strakke lijnen en de extra’s – de stoomcabine en het vrijstaande bad – die de badkamer de favoriete plek in huis maken. Ga je echt nog een stapje verder richting thuisspa, dan vind je hier inspiratie om van de badkamer een echte welness te maken.

DOE DE TEST
Welke woonstijl past bij jou?

Strakke lijnen

Typisch voor een moderne badkamer zijn de strakke lijnen. Dit kunnen tegels in een basic kleur, zonder motieven en gewaagde combinaties zijn. Grote tegels zijn dan ook vaak favoriet, omdat ze zonder in het oogspringend voegwerk voor veel rust zorgen. Travertin- of betonlook tegels zijn van die tijdloze en ruimtelijke toppers voor op de muur en vloer. Liever geen tegels? Dan zijn er genoeg alternatieven met de juiste looks voor de moderne badkamer. Beton ciré bijvoorbeeld. En ja, ook verkrijgbaar in andere tinten dan grijs.

Lichte badkamer

Dat een moderne badkamer licht oogt betekent niet automatisch dat je voor witte muren hoeft te gaan. Rust creëer je ook door eenheid en door lichte kleuren met een warme ondertoon. Grijze en beige badkamers doen het daarom ook goed, of de perfecte mix van deze twee: greige. In de nieuwe vtwonen badkamercollectie vind je beauty’s van baden en waskommen in deze tinten. Ook in de tegelcollectie zijn er verschillende tegels die matchen met een moderne badkamerstijl.

Grijze en beige badkamers doen het daarom ook goed, of de perfecte mix van

deze twee: greige

modern bad

Verlichting in een moderne badkamer

Strak-strak is ook voor verlichting een prima optie in de badkamer. Weelderige kroonluchters waren misschien toch al niet handig voor in een natte ruimte, dus een aantal niet te aanwezige lampen zijn ook nog eens de meest praktische optie. Hoe groot de badkamer ook is, denk goed na over een lichtplan. Je wilt namelijk goede basisverlichting voor als je midden in de nacht de badkamer instapt, maar hebt tijdens het badderen misschien juist behoefte aan meer sfeer. Bij de spiegel willen we dan juist weer alles goed kunnen zien (of niet, maar dat is aan jou) en zo heb je al snel meerdere soorten verlichting voor de badkamer nodig.

In een moderne badkamer zit je met een aantal (eventueel dimbare) plafondlampen altijd goed en kun je aanvullend voor rustige wandlampen kiezen.

LEES OOK
Spetters uitgelicht: waterproof lampen voor in de badkamer

Moderne badkamer met bad

Heb je plek voor een bad en ben je een echte badderaar? Doen! Een ruimtelijke, moderne badkamer krijgt net even iets extra’s met een vrijstaand bad met mooie losse badkraan, check hiervoor zeker even de nieuwste baden uit de vtwonen collectie. Bad Endless is om te zoenen zo mooi en verkrijgbaar in zand, grijs en zelfs zwart. Net even anders dan het altijd-maar-wit en toch zul je de er de komende tien, twintig jaar elke dag weer blij mee zijn.

Voor iedereen met te weinig ruimte, maar wel een grote bad-wens: hier lees je hoe een bad in een kleine badkamer toch kan.

wastafel zwart

Typisch voor de moderne badkamer zijn de

strakke lijnen

Wat kost zo’n moderne badkamer?

Een badkamer kan variëren in mate van luxe, van tegels tot sanitair zijn er ontelbaar veel keuzes te maken. Een moderne badkamer valt gelukkig niet in de categorie ‘niet te betalen’, omdat je niet alleen voor de meest bijzondere en exclusieve collecties hoeft te vallen. Juist ook bij de bouwmarkt en andere plekken waar je niet al te prijzige badkamermaterialen koopt, zijn de basics oververtegenwoordigd. Zit jij even goed met die niet al te trendgevoelige smaak van jou! Alle kosten die komen kijken bij een nieuwe badkamer vind je hier handig op een rij.

nog meer: badkamer inspiratie