6 spetterende ideeën voor een industriële badkamer

Kunststof spiegelkasten Handy Beauty in zwart, inclusief ledstrip met bewegingssensor, 59,6x60x10 cm (lxbxd) € 640,- per stuk (ook verkrijgbaar in breedtematen 90 cm en 120 cm en in wit, zand en grijs). Quartz waskommen Circle in zwart, 37×15 cm (Øxh) € 395,- per stuk (ook verkrijgbaar in grijs en in Top Solid en Marmer). Kunststof afdekblad in matzwart, 60 cm € 120,- per stuk. Kunststof onderkasten Tidy in matzwart, 1 lade met handgreep, 20x60x40 cm (lxbxd) € 515,- per stuk. Spiegelkolomkast Handy Beauty Long in matzwart met 2 dubbelzijdige spiegeldeuren, 150x40x16 cm (lxbxd) € 630,- (ook verkrijgbaar in wit, zand en grijs). Quartz bad Endless in zwart, 160x73x57 cm (lxbxh), inhoud 200 liter, € 3950,- (ook verkrijgbaar in grijs en in Top Solid in de kleur zand). Op de wand en vloer vtwonen tegels Composite Black antracite, 60×60 cm, per m² € 65,-.M.m.v. vestingh.nl (kleur op de muur Night Sky No.101), zarahome.com (handdoek, geurkaars in glas), vtwonen.nl (rond juten vloerkleed Eternal van Ferm Living, wandlampen Cast Sconce van Menu, zwart kledingrek Dora van Ferm Living, kruk Bulb van vtwonen), nordal.eu (groen marmeren schaaltje), stories.com (tube crème, oorbellen), wonenmetlef.nl (bruine onderzetter Merge van Ferm Living). Overig privébezit. Beeld JA | vtwonen 05-2022 | productie Tanja Saarberg | styling Kim van Rossenberg | fotografie Peggy Janssen\n
Beeld JA | vtwonen 05-2022 | productie Tanja Saarberg | styling Kim van Rossenberg | fotografie Peggy Janssen\n

Op zoek naar ideeën voor een industriële badkamer? Of je badkamer nu een complete metamorfose ondergaat of enkele subtiele aanpassingen krijgt; er zijn meer dan voldoende manieren om de industriële look door te voeren voor een, zeg maar gerust spetterend resultaat.

Lees verder onder de advertentie

Industriële badkamer

De industriële woonstijl is er één van ouderwetse charme, maar wel op een stoere, no-nonsens manier. Geen gepolijste muren maar bakstenen, beton, veel staal en weerbarstig hout. Waar leidingen, radiatoren en buizen anders met veel zorg worden weggewerkt, omarmt de liefhebber van industriële interieurs deze juist en geeft het een ereplaats. Zo ook in een industriële badkamer. Je wilt min of meer het gevoel hebben dat je in een stadse loft woont, waarbij elementen die doen denken aan de oorspronkelijke bestemming van de ruimte (bijvoorbeeld een fabriek, pakhuis of boerderij) een hoofdrol spelen.

Ideeën voor een industriële look

Woon je niet in een oude melkveeboerderij, voormalig schoolgebouw of graansilo? No worries. In jouw nieuwbouwwoning in het midden van de straat kan je ook een industriële woonstijl creëren. Hier zijn 6 manieren om deze stijl door te voeren in de badkamer bij jou thuis:

  1. Ongepolijste materialen als beton, baksteen, hout en staal roepen heel luid industrieel. Gebruik deze dan ook.
  2. Met een kleurpalet van zwart, wit, grijs, roestbruin of groen (planten meegerekend) zit je altijd goed.
  3. Industriële spots, Edison-stijl hanglampen en wandlampen zorgen voor een goede verdeling van licht.
  4. Plaats een inloopdouche met glazen afscheiding voor een ruimtelijk effect.
  5. Is badderen jouw ding? Zoek een vintage exemplaar, één op klauwpoten bijvoorbeeld.
  6. Experimenteer met eenvoudige, witte metrotegels gecombineerd met hexagon tegels of beton ciré op de muren.
Lees verder onder de advertentie

Oorspronkelijk materialen voor authentieke looks

Het fijne aan industrieel is dat het rauw is. Materialen mogen doorleefd zijn. Butsen, kloven en barsten geven alleen maar karakter. Iets waar de industriële badkamer van opleeft. Is het fabrieksverleden in geen velden of wegen te vinden in jouw badkamertje? Veins dan gewoon dat vintage gevoel met retro tegels in de douche, betontegels op de vloer en speur naar stalen wastafelmeubels en roestige spiegels in de kringloop of bij Van Dijk en Co in Amsterdam Noord, dé lievelingswinkel voor vintage en industrieel van menig interieurstylist.

Kleurpalet voor de industriële badkamer

Laten we duidelijk zijn, er is niet één kleurpalet voor de industriële badkamer. In principe kan je naar hartenlust combineren. Dat gezegd hebbende: kleuren die het geweldig doen in een industrieel interieur zijn zwart, grijs, donkergroen en roestig bruin. Combineer het met zwart staal, RVS of koper en je hebt zo’n badkamer waar zelfs iets simpels als je handen wassen elegant voelt.

Kleuren die het geweldig doen in een industrieel interieur zijn grijs, donkergroen, bruin en zwart

Lees verder onder de advertentie
Kunststof spiegelkasten Handy Beauty in zwart, inclusief ledstrip met bewegingssensor, 59,6x60x10 cm (lxbxd) € 640,- per stuk (ook verkrijgbaar in breedtematen 90 cm en 120 cm en in wit, zand en grijs). Quartz waskommen Circle in zwart, 37×15 cm (Øxh) € 395,- per stuk (ook verkrijgbaar in grijs en in Top Solid en Marmer). Kunststof afdekblad in matzwart, 60 cm € 120,- per stuk. Kunststof onderkasten Tidy in matzwart, 1 lade met handgreep, 20x60x40 cm (lxbxd) € 515,- per stuk. Spiegelkolomkast Handy Beauty Long in matzwart met 2 dubbelzijdige spiegeldeuren, 150x40x16 cm (lxbxd) € 630,- (ook verkrijgbaar in wit, zand en grijs). Quartz bad Endless in zwart, 160x73x57 cm (lxbxh), inhoud 200 liter, € 3950,- (ook verkrijgbaar in grijs en in Top Solid in de kleur zand). Op de wand en vloer vtwonen tegels Composite Black antracite, 60×60 cm, per m² € 65,-.M.m.v. vestingh.nl (kleur op de muur Night Sky No.101), zarahome.com (handdoek, geurkaars in glas), vtwonen.nl (rond juten vloerkleed Eternal van Ferm Living, wandlampen Cast Sconce van Menu, zwart kledingrek Dora van Ferm Living, kruk Bulb van vtwonen), nordal.eu (groen marmeren schaaltje), stories.com (tube crème, oorbellen), wonenmetlef.nl (bruine onderzetter Merge van Ferm Living). Overig privébezit. Beeld productie Tanja Saarberg
Beeld productie Tanja Saarberg

Flaterende verlichting

We kunnen heel wat goede redenen bedenken voor het belang van flatterende verlichting, maar het feit dat je toch minstens de helft van alle badkamerbezoekjes bloot bent, is de voornaamste. Of je nu in je eentje poedelt of samen met je lief, sfeervolle verlichting bij badkamer rituelen is buitengewoon bevorderlijk voor het vinden van ontspanning aan zowel het eind van een lange dag als om de dag lekker te beginnen. De beste manier om die knap makende verlichting te creëren? Verdeel het licht door de hele ruimte. Kies bijvoorbeeld een mooie hanglamp voor licht van bovenaf (hang de pendant voor een spiegel voor een weerkaatsing van het licht), wandlampen aan weerszijden van de spiegel en naast de douche en vergeet ook niet om wat spots te plaatsen. Die zorgen namelijk voor het functionele licht en dat is onmisbaar bij opmaken of scheren.

Lees verder onder de advertentie

Douchen of in bad?

Er zijn twee soorten mensen: die van het badderen en die van het douchen. Voor beiden zijn er baden en douches om het industriële badkamer-minnende hart bij op te halen.

Als je een bad kiest, kijk dan bij voorkeur naar vrijstaande exemplaren. Op een voetje zijn ze meer klassiek en vintage, brocante zinken badkuipen staan weer schitterend in een interieur dat meer neigt naar het landelijke. Een inbouw bad kan evengoed mooi staan, zeker gecombineerd met zwart stalen details zoals dit badrek en een houten kruk ernaast voor wat stijlvolle decoraties.

Als wij denken aan de industriële badkamer dan denken we vrijwel meteen aan zo’n uitnodigende inloopdouche met zwarte (of RVS of koperlook) kraan en dito douchekop. Met een strakke glazen afscheidingswand houd je de badkamer ruimtelijk en licht. Met dit doucherek maak je de look af en bied je meteen voldoende ruimte aan de doucheproducten die te mooi zijn om buiten het zicht te bewaren.

Lees verder onder de advertentie

Deze producten raden we aan bij een industriële badkamer

Bron: vtwonen 05-2022 | styling Kim van Rossenberg | fotografie fotografie Peggy Janssen Janssen | productie Tanja Saarberg