Geen tegels in de badkamer? Dit zijn andere opties

Wastafelmeubel 160x40x90 cm (lxbxh), badkuip 175x75x56 cm (lxbxh), spiegel, koperen kraan, blok hout (oudebouwmaterialen.nl). Marmeren tissuebox, make-upspiegel, scheerkwast € 70,-, zeep met koffiegeur, karaf omwikkeld met draad (badenbaden.nl). Bodylotion van Le Labo, aftershave balsem van Susanne Kaufmann flesje olie van Le Labo, pot scheercrème van Susanne Kaufmann (skins.nl). Handdoeken in crème en grijs, bruine linnen doek (hm.com). Zwarte zeepschaal van Ferm Living (vtwonen.nl). Jute badmat (loods5.nl). Pot met deksel (homestede.nl). Bruine keramieken waterkan (covanderhorst.nl). Vrijstaand geborstelde nikkelen badkraan van Steel & Brass (windsorbathrooms.nl). Overig privébezit. Beeld vtwonen 09-2019 | styling Danielle Verheul, fotografie Petra Steenkamer
Beeld vtwonen 09-2019 | styling Danielle Verheul, fotografie Petra Steenkamer

In geen enkele andere ruimte in huis zie je zo vaak tegels terug als in de badkamer. Maar wat nou als je uitgekeken bent op die eeuwige vloer- en wandtegels? Wat zijn dan de alternatieven? We zetten de andere opties op een rij.

Lees verder onder de advertentie

Strakke badkamer

Wanneer je de badkamer graag in een modern en strak jasje wilt steken, dan is een tegelloze badkamer een goede optie. Maar dat is niet het enige voordeel: in een badkamer zonder tegels worden de muren en vloeren niet onderbroken door voegen. Hierdoor wordt de ruimte rustiger en lijkt hij optisch groter. Daarnaast kan het schoonmaken van tegels een tijdrovende klus zijn. Met name die vervelende verkleurende voegen. Zonder tegels in de badkamer is dit meteen verleden tijd.

Lik verf

Wil je flexibel blijven? Of ben je snel uitgekeken op trends? Dan kun je de badkamer schilderen. Dat is een snelle en goedkope optie om je badkamer een nieuwe look te geven. En je kunt de boel altijd zelf in een andere kleur overschilderen. Laat je goed adviseren door een specialist over de juiste verf voor een badkamer. Deze moet namelijk goed bestand zijn tegen water. Daarnaast moet je je realiseren dat je een badkamer niet waterdicht maakt met een laagje verf.

Behang

Als je geen tegels, maar wel een mooie print op de muur wilt, dan kun je kiezen voor behang. Met behang kun je een totaal andere sfeer neerzetten in de badkamer dan je gewend bent. Daarnaast is kleur in de badkamer een groter statement dan bijvoorbeeld witte tegels. Je zou kunnen denken dat behang in de badkamer geen optie is door al het vocht, maar er bestaat ook waterdicht behang. Laat je ook bij deze keuze goed informeren door een specialist.

Lees verder onder de advertentie

Beton ciré op muur én vloer

Beton ciré is ideaal voor de badkamer. Want deze muurafwerking is niet alleen watervast, maar ook naadloos en slijtvast. Superhygiënisch, want het is makkelijk schoon te maken én houden. Met beton ciré creëer je een stoere en industriële look. Naast de standaard betonkleur heb je het ciré in allerlei andere tinten.

Pvc

Denk je bij pvc direct aan een rampscenario met een opgebolde, lelijke vloer? Geen nood, pvc kan prima in een vochtige ruimte. Het materiaal is namelijk zeer sterk, slijtvast en waterbestendig. Pvc vindt het wel minder leuk als er langere tijd een laagje water op blijft staan. Hierdoor kunnen randen en voegen beschadigen en zal de vloer uiteindelijk stukgaan. Pvc in de douchehoek is dus geen goed idee, maar in de rest van de badkamer kan het prima met de juiste voorbereiding en afwerking.

Maak het af

Zorg voor balans in de badkamer. Mocht je bijvoorbeeld voor beton ciré gaan, maak dan de rest van de badkamer niet te strak. Wissel af in materialen door bijvoorbeeld een houten plank aan de muur te bevestigen met sfeervolle en handige badkameraccessoires. Plaats her en der een plant voor de gezelligheid.

Lees verder onder de advertentie

Moois voor in de badkamer…

Bron beeld: vtwonen 09-2019 | styling Danielle Verheul | fotografie Petra Steenkamer