Wieg zelf maken, jij kan het ook!

beeld vtwonen Beeld

Als het je leuk lijkt om een wiegje of een ledikant zelf te maken, dan heb je natuurlijk een bouwtekening nodig. Als je weet wat voor materiaal je nodig hebt kan je aan de slag. Door verschillende werktekeningen te combineren, maak je een eigen uniek exemplaar. Wieg zelf maken? Lees snel verder!

Lees verder onder de advertentie

Eisen wieg en ledikant

Bij het maken van een wieg of ledikant zijn een aantal aspecten erg belangrijk. De wieg moet luchtdoorlatend zijn. En de spijlen hebben een afstand van elkaar van tussen de 4,5 en 6,5 cm. Zorg voor een zachte bekleding en zorgen ervoor dat het matrasje precies in het bedje past. Als laatste is een goede afwerking erg belangrijk. Dit betekent geen scherpe punten, randen en splinters.

Bouwtekening ledikant

Na het afspeuren van het internet zijn er een aantal werkbeschrijvingen boven gekomen. Een hele volledige beschrijving vind je bij Ron Hazelton. Dit is wel een Engelstalige website maar de stappen worden heel duidelijk uitgelegd aan de hand van filmpjes.

Wieg zelf maken

Online kun je een werkbeschrijving kopen voor het maken van een wieg. Doorgaans is deze werkbeschrijving voorzien van een handige lijst met benodigdheden en een duidelijk stappenplan.

Lees verder onder de advertentie

Wieg bekleden

Als je zelf een wiegje gemaakt hebt, wil je deze natuurlijk ook bekleden. Romantisch met roesjes of strak en minimalistisch. Lees het artikel over wieg bekleden patroon voor inspiratie. Met behulp van deze werktekeningen en tips en advies maak je de wieg helemaal naar eigen smaak.

Overige wiegjes en ledikanten

Heb je toch besloten om niet zelf aan de slag te gaan, dan kan je altijd nog gewoon een wiegje kopen. Bekijk even goed of je voor een wieg of een ledikant gaat. Een ledikant gaat wat langer mee omdat je kind daar niet zo snel uitgroeit. Maar een klein wiegje staat natuurlijk wel erg schattig in de babykamer. Lees het artikel wieg voor informatie en leuke verkoopadressen.

Bron: ariadne at Home, Bart Brussee

Lees verder onder de advertentie