Wieg voor de babykamer

beeld vtwonen Beeld

Niets is zo schattig als een wieg op de babykamer. Er zijn wel een paar aandachtspunten. Lees hieronder over de mogelijkheden. 

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Lekker klein

Zolang je baby nog stil ligt, is een wieg een heerlijke slaapplek voor baby’s. Het is kleiner dan een ledikant. Daardoor heb je niet het gevoel dat je baby ‘verdrinkt’ in bed. Let alleen wel op de veiligheidsaspecten.

Familiewieg

Sommige mensen hebben dit kleine bedje al in de familie. Die gaat vaak van generatie op generatie. Belangrijk bij dit soort wiegjes is om de veiligheid goed te controleren. Soms is een matras zo verouderd, of zijn er na verloop van jaren wat splinters ontstaan. Altijd goed om te controleren. Alle stoffen onderdelen (dus ook het matras) het liefst per generatie vervangen. Een baby in jouw oude bedje is leuk, maar niet op jouw matras!

Lees verder onder de advertentie

Nieuwe wieg

Heb je geen exemplaren in de familie? Dan is het leuk een nieuwe traditie te starten. Op Marktplaats zijn vele wiegen te koop. Controleer die goed voor je overgaat op de koop. Vervang ook hier alle stoffen onderdelen.

Schommelwieg

In de winkel is van alles te koop. Wat denk je bijvoorbeeld van een schommelwieg? Hier kan je kind lekker bij in slaap vallen. Te koop bij Stoolz. Let wel op dat het schommelmechanisme geblokkeerd kan worden.

Een andere optie is de hangwieg van Kindekeklein. Deze bevestig je aan het plafond, in een standaard of aan een hangtak, waardoor je je kind heerlijk heen en weer kan schommelen.

Lees verder onder de advertentie

Hangwieg

Een wieg kan je ook ophangen. Aan het plafond of aan een driepoot systeem. Het rustige deinen herinnert je baby aan de baarmoeder. Hij of zij is zó in dromenland! Let er bij een dit soort wel op dat de constructie waaraan je hem hangt, stabiel en stevig is. Soms heb je ook een speciaal onderstel bij zodat je hem toch kunt neerzetten. Hangwiegen heb je in verschillende materialen: een stoffen is te koop bij Geboortewinkel. En een rieten in de vorm van een appelplukmand bij Baby-Dump.

Bron: 1. Kindekeklein | 2. Prenatal