WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo style je een babykamer met jungle thema

De kleuren van de bladeren, wilde dieren en het gevoel van avontuur. Een babykamer met jungle thema is al jaren populair, maar waar moet je beginnen als het op stylen aankomt? Van abstracte dierenprints tot fotobehang alsof je zo de jungle instapt: zo style je een babykamer met jungle thema.

Kleine aap

Niets is fijner dan alles zo goed mogelijk op orde te hebben voordat de kleine geboren wordt. Daar zit je dan met een voorraad spenen, kleertjes en, natuurlijk, luiers. Het allerleukst aan de voorbereiding op de komst van een baby? Het inrichten van de babykamer. Zachte en natuurlijke tinten zoals nude, taupe en terracotta zie je steeds vaker terugkomen. Maar een babykamer met jungle thema is nog altijd populair bij veel kersverse gezinnen. Ga voor een subtiele knipoog naar de jungle met abstracte dierenprints en natuurlijke materialen of ga all in met een jungle behang, dierenknuffels en een jungle-kleurpalet.

Neutrale kleuren

Een jungle themed babykamer hoeft natuurlijk niet schreeuwerig te zijn met felle kleuren en drukke prints. Je kunt het ook op een subtiele manier creëren. Ga bijvoorbeeld voor een mooi fotobehang met dieren in een neutrale kleur. Zo haal je het buitenleven naar binnen, maar behoud je de rust. Denk aan fotobehang met alleen dieren in zwart-wit tinten, of een jungleprint in een terracottakleur. Houd de meubels van de kamer in hetzelfde kleurpalet om eenheid te creëren.

LEES OOK
Zo pas je behang en lambrisering toe in de kinderkamer

Een schepje erbovenop

De één houdt van zachte kleuren, bij de ander mag er wel wat meer pit in. Er hoeven misschien geen lianen aan het plafond te hangen en een giraffe in de hoek te staan, maar de kleuren uit de jungle mogen best terugkomen voor een dot gezelligheid en sfeer in de babykamer. Hoe kun je dat beter doen dan met een vrolijk fotobehang? Ga voor cartoon-achtige giraffen of een junglemotief. En wat dacht je van een combinatie van abstracte kleuren en levendige dieren? Er is voor iedere style babykamer een geschikt behang te vinden.

LEES OOK
De 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten van de babykamer

Jungle accessoires

Als laatste kun je ook een babykamer met jungle thema stylen met alleen accessoires. Bijvoorbeeld een vloerkleed met een luipaard, sierkussen met een koalabeer of fotolijsten met daarin foto’s van stoere jungledieren. Kijk ook eens naar dierenkoppen voor aan de muur of een dekbedovertrek met jungle thema. Zo kun je de babykamer helemaal stylen naar wens en wordt de kleine verrast met een babykamer die tot de verbeelding spreekt.

nog meer: Babykamer