WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vraag ’t vtwonen: Waar en hóe start ik met het decoreren van mijn huis?

Met accessoires, kunst en souvenirs wordt een huis een persoonlijk thuis. Maar hoe start je met het doceren van een ruimte als deze nog een compleet blanco canvas is? vtwonen weet raad en geeft antwoord op deze lastige woonvraag.

02 2020

Stel je woonvraag

vtwonen streeft ernaar alle woonvragen te beantwoorden. Vind je het antwoord op je vraag niet op de site of in ons magazine? Stel je woonvraag dan via dit formulier. Wie weet zie je het antwoord binnenkort op onze site in een van deze vraag ’t vtwonen-artikelen terug.

Persoonlijk (t)huis

Je huis is een weerspiegeling van je karakter. Het is een veilig baken, een rustpunt, een plek waar je véél mooie herinneringen maakt en tijd doorbrengt met dierbaren. Natuurlijk draait het om je gemoedstoestand en met wíe je er woont, maar een knap interieur doet ook wonderen om je altijd fijn te voelen bij thuiskomst.

Hoe start ik met het decoreren van mijn interieur?

Na het verven en aanschaffen van de meubels ben je toe aan de finisinging touch, de kers op de taart van je woning, waarmee het persoonlijk wordt. Maar dat kan knap lastig zijn. Een lezer vraagt dan ook: ‘Hoe start ik met het decoreren van mijn huis?’ vtwonen geeft raad met een aantal handige stylingtips.

LEES OOK
Oude schouw in de woonkamer? Zo style je hem

Decoreren in huis vtwonen
dressoir geel rood

Jouw woonstijl ontdekken

Ieder begin is moeilijk, maar starten met decoreren hoeft dat niet te zijn! De truc is om voor je begint duidelijk te krijgen van welke stijl jij blij wordt. Speciaal daarvoor ontwikkelde vtwonen een woontest, waarmee je jouw woonstijl zó kunt ontdekken. Als je dit weet, kun je gericht aan de slag gaan.

Starten met stylen

Bij iedere woonstijl passen specifieke kleuren, stoffen en materialen. Is jouw woonstijl bijvoorbeeld landelijk? Ga dan voor natuurlijke materialen zoals hout, riet en linnen. Zorg dat in ieder geval de basis goed is en dat de muurkleur en vloer, eventueel door middel van een vloerkleed, bij je woonstijl passen. Dan begint het stylen. Begin als start klein en maak bijvoorbeeld een gezellige hoek op een bijzettafel met een mooi boek, een kaars en een plant in rieten mand. Decoreer de schouw met afwisselend persoonlijke items en nieuwe accessoires, en zorg dat je in hetzelfde kleurpalet blijft voor een passend geheel.

Persoonlijker maken

Vanaf daar kun je langzaam uitbouwen en meer items in huis halen. Een leuke manier om je huis persoonlijk te decoreren, is door souvenirs, foto’s en andere unieke vondsten uit de stallen in plaats van op te bergen. En past een koffietafelboek niet in de boekenkast? Ook dit kan dan dienen als leuke eyecatcher. Houd de regel van drie in je achterhoofd, dan kun je de plank nooit misslaan!

Meer over decoreren in huis:

nog meer: vraag het vtwonen