WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vraag ’t vtwonen: ‘Hoe werk je om lastige obstakels in huis heen?’

Een huis inrichten gaat niet altijd van een leien dakje. Al helemaal niet wanneer een ruimte lastige obstakels heeft die je moet omzeilen zónder al te veel ruimte te verliezen. Hoe doe je dat? vtwonen geeft antwoord.

obstakels schouw pastel

Stel je woonvraag

vtwonen streeft ernaar op alle woonvragen antwoord te hebben. Vind je het antwoord op je vraag niet op de site of in ons magazine? Stel je woonvraag dan via dit formulier. Een keer per week kiezen we een leuke vraag uit en gaan we daarmee aan de slag. Wie weet zie je het antwoord binnenkort op onze site in een van deze vraag t vtwonen-artikelen terug.

‘Hoe werk ik stijlvol om lastige obstakels in huis heen?’

Ditmaal gaat de woonvraag over het slim omspringen met de features in een woning. Want hoe mooi sommige ouderwetse, unieke details in een woning ook zijn, hándig zijn ze niet altijd. Een lezer vraagt dan ook: ‘hoe werk ik stijlvol om lastige obstakels in mijn huis heen?’

Obstakel 1: houten steunpilaren

In dit geval is het slim om ze in ander daglicht te zetten. Door ze niet als obstakel maar als stijlvolle toevoeging te zien, kunnen ze een ruimte juist mooier en unieker maken. Heb je bijvoorbeeld een ruime woonkamer, maar staan er grote authentieke houten steunpilaren in het midden? Gebruik deze dan als manier om woonfuncties in de ruimte te scheiden.

Plaats aan de ene kant een grote hoekbank voor een zithoek en aan de andere kant een eettafel met meerdere verschillende stoelen. Laat de houten balken het woord doen, en maak het een geheel door het hout speels in enkele items terug te laten komen. Met een houten bijzettafel, plaid in bruinkleur of lamp met houten details, bijvoorbeeld.

LEES OOK
Oude schouw in de woonkamer? Zo style je hem

lastige obstakels in huis

Door balken of pilaren niet als obstakel maar als stijlvolle toevoeging te zien, kunnen ze een ruimte juist karakter geven.

Obstakel 2: grote schouw

Een woonkamer die gezegend is met een schouw oogt uniek en heeft karakter. Zet de schouw dus in de spotlights in plaats deze te willen verdoezelen. Heb je veel kunst en verzamelingen van reizen? Plaats deze dan in setjes van drie en verschillend van hoogte op de schouw. In een kleinere ruimte is een grote spiegel óp de schouw een ideale manier om de ruimte groter te laten lijken.

Obstakel 3: schuin plafond

Een schuin dak is knus, maar niet erg praktisch. Heb je een slaapkamer met schuine daken? Maak er dan juist een blikvanger van door beide kanten van een rij spots te voorzien. Zo lijkt de ruimte gelijk een stuk groter. Een lichtstrook bóven een kastenwand, die recht op de lijnen van het dak schijnt, laat het dak ook hoger lijken.

Gordijnen zijn gezellig, maar kun je in een slaapkamer of badkamer met schuin dak het best achterwege laten. Kies voor zonwering of geautomatiseerde zonwering als de ramen erg hoog en klein zijn. En qua kleur zit je het best met lichte tinten als beige, (gebroken) wit en verschillende pastellen. Zo lijkt de ruimte ruimer en opener. Donkere kleuren ogen al snel nog krapper en kleiner, hoe gezellig het ook staat.

Meer handige tips over het indelen van ruimtes

nog meer: vraag het vtwonen