WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vintage trend: de mushroom lamp

Weer zo’n vintage trend waar we heel blij van worden: de mushroom lamp. En hij komt rechtstreeks uit de seventies. We spotten deze vrolijke lamp met z’n getinte glas en ronde contouren overal. Waarom ie zo populair is? Lees hier alles over deze vintage trend en shop ‘m meteen.

Groene muur | roze dekbedovertrek | lamp | vtwonen 02-2021
Beddengoed Hema, sprei Made. Hangplant, bloempot, waxinehouders De Balkonie. Nachtlamp Made.

LEES OOK
6x gloednieuwe items met een vintage look

Seventies

De seventies schreeuwen om opvallende kleuren, glimmende oppervlakken, ronde vormen en geometrische patronen. Vooral de combi van oranje en bruine kleuren waren populair. En hoewel deze jaren niet gezien worden als de meest stijlvolle uit de geschiedenis, hebben ze tóch hun vruchten afgeworpen. We zien ontzettend veel trends uit de seventies terugkeren. Rotan, botanische prints, ronde vormen én futuristische lampen zijn niet meer weg te denken uit ons interieur.

Futuristische vormen

In de seventies waren ze nogal verwonderd door futuristische vormen. Ufo-vormige lampen waren veel te zien in deze tijd, zoals de bekende chroomkleurige booglamp en de mushroom lamp. Dit laatste design geven we graag een plek in de spotlights. Je hebt ‘m ongetwijfeld al voorbij zien komen, de lamp is namelijk herkenbaar aan zijn grappige vorm. De stevige poot en bolle kap lijken nét op een paddenstoel.

Voor ieder interieur

Je bent een liefhebber van vintage of je bent het niet, maar de mushroom lamp staat zonder twijfel in ieder interieur. De gebogen kap zorgt voor een sfeervol lichteffect. Een plaatje in de slaapkamer of op een dressoir. Er zijn tegenwoordig een heleboel designs geïnspireerd op de mushroom lamp. Ze variëren van een smalle tot stevige poot en van wavy patronen tot pastelkleuren. Ga voor een exemplaar met getint glas – in het bruin, gebroken wit of oranje – om écht goed terug in de tijd te gaan.

nog meer: woontrends