Mix and match: modern en vintage

beeld vtwonen Beeld

De woonstijlen modern en vintage mogen in de mix. Het is namelijk een verrassende en mooie combinatie, zeker in huis. In een modern interieur zorgen persoonlijke elementen, zoals vintage en retro items, voor warmte en sfeer. En andersom maken moderne items een vintage interieur georganiseerder en strakker. Toch kan het combineren lastig zijn. Daarom hieronder enkele tips.

Lees verder onder de advertentie

Vintage vondsten in een modern huis

Bij een modern huis denk je niet meteen aan vintage woonaccessoires. Toch zijn het juist deze items die van je huis een persoonlijk, sfeervol thuis maken. Combineer die strakke keuken met een vintage lamp of schuif een paar retro stoelen aan je moderne eettafel. Je zult zien dat je zo heel gemakkelijk een totaal andere sfeer en uitstraling creëert. Onthoud wel dat ook voor vintage items geldt: less is more.

beeld vtwonen Beeld

Vintage shoppen

Natuurlijk is het het leukst om je vintage items te verzamelen op rommelmarkten, in tweedehandswinkels en bij de kringloop, maar daar moet je wel een beetje oog voor hebben. Want hoe maak je van ogenschijnlijk niets, iets? Ben je niet zo van de rommelmarkten en kringlopen? Er zijn tegenwoordig tal van webshops met mooie vintage- en retrospullen van verschillende merken, zoals Rootsmann en LABEL51. Zo geef je je huis toch dezelfde sfeer, maar wordt het zoeken wat gemakkelijker. Wel zo fijn. Tip! Kijk ook eens bij de favorieten van OTTO. Ook hier vind je betaalbare items met een klassiek of vintage look, die goed combineren met design.

Lees verder onder de advertentie

Balans tussen modern en vintage

Je kunt vintage items toevoegen aan je moderne interieur, maar andersom kan ook. Begin met het toevoegen van moderne woonaccessoires, lampen en kleinmeubelen. Tip! Bekijk eens de collecties van HAY, Normann Copenhagen en Menu. Deze Scandinavische merken hebben mooie collecties in neutrale kleuren die goed te combineren zijn met een vintage interieur. Bij het combineren van de twee woonstijlen modern en vintage is het dus belangrijk te kijken naar het kleurgebruik, gebruik te maken van de regel less is more, maar ook om te zorgen voor de juiste balans.

Shop in de stijl van…

Bron: vtwonen april 2012 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde | blogger Oh Marie!

Lees verder onder de advertentie