WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kleurpalet 3: licht klassiek

Uit nieuwe kleurtrends kun je één kleur kiezen en daar een muur mee verven. Of juist een hele compositie van trendkleuren. Bekijk het derde kleurpalet van 2015!Kleuren: op de wand Q3.08.73, keukenblok BO.18.12. Koperkleurige schenkkan € 31,50, koperkleurige mand € 19,50, koperen pan aan de wand € 206,75, waterleidingpijp p.m. € 20,89 (Nijhof). Metalen kruk van House Doctor € 69,95 (vtwonen.nl). Lichtblauwe theedoeken Värligt, € 4,99 per 2 (Ikea). Koperen draadmand, kleine pan, haken en bord privébezit.

klassieke slaapkamerKleur: achterwand en hoofdeinde F0.09.65.

licht klassiek werkplekKleuren: wand C7.03.33, raamkozijn D8.05.78, vloer UN.02.88.

licht klassiekKleur: S2.18.28.

woonkamer-schilderijen-plank-roodZwarte vaas € 33,50, matzwarte flesvaas € 21,50, miniatuurstoeltje per stuk € 15,95 (Nijhof). Zwart bordje € 7,-, kruk € 25,- (Combitex). Zwarte fotolijst Ribba € 5,99, gestreepte plaid Ryssby 2014 € 29,95 (Ikea). Overig privébezit.

Licht klassiek

Het derde palet zit vol met chique kleuren als bordeaux, antracietgrijs, koper en zeeblauw. Die passen goed in een licht, modern huis, zolang je ze slim doseert en combineert met basic vormen. De slaapkamer links is een goed voorbeeld. Het strakke keukenblok is op maat gemaakt en afgewerkt met een betonlook blad. Naast het blad en de lichtblauwe muur is de hoogglans bordeauxrode laklaag een ware verrassing.

Stylingtip: Verliefd op koper? Een keukenrek gemaakt van een stuk waterleidingpijp met slagershaken eraan zorgt voor een vleugje Brooklyn in je keuken, en je kunt het zo lang maken als je maar wilt.

Vorm versus kleur

Klassieke kleuren en accessoires krijgen een andere lading als je ze toepast op een manier die niet voor de hand ligt. Een koningsblauwe muur rondom een stoere haard, eenantracietgrijs geverfde stenen muur achter een designbureau of een steenrode wandplank waarvan de kleur terugkomt in een fotolijst: het zijn niet de kleuren of de meubels die nieuw zijn, het is de context die je zelf bedenkt. Dé manier om een designkast of een oud schilderijtje in een ander licht te zetten.

Kleurpaletten 2015

Ben je geen liefhebber van (licht) klassiek? Wat dacht je van de kleurtrend eigengrijs? Een prachtig palet van grijstinten. Voor de liefhebber van kleur in huis is de trend vergrijsd roze en geel een aanrader. Een palet ontleent aan landschappen vol zand en rotsen. Of doorbreek alle kleur taboes met vrolijke en fruitige kleuren.

Bron: vtwonen januari 2015 | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn
Bron beeld: 2, 3, 4 Styling en fotografie Flexa

nog meer: woontrends