De salontafel van natuursteen maakt een comeback

Vintage travertin salontafel 90×40 cm (Øxh) € 900,- (sitonvintage.com). Elementenbank Camaleonda van B&B Italia, in deze uitvoering € 10.595,-, vloerkleed Lavo van Kvadrat, 300×200 cm € 2208,- (kasstoor.nl). Poef Sequoia bekleed met schapenvacht van Fredericia 40×42 cm (Øxh) vanaf € 865,- (designtales.nl). Salontafel Serax 02, 78 cm (Ø) € 375,- (vtwonen.nl). Vaas Speckled round, 30 cm (h) € 39,95 (hkliving.nl). Handgemaakte keramieken kaarsenstandaard Arch van Malwina Kleparska € 275,- (studio-yen.com). Kussen € 29,95, wit schaaltje € 9,95 (sissy-boy.com). Plaid van linnen/katoen € 49,99 (hm.com). Houten object hoofd en vintage lamp met glazen bollen, prijs op aanvraag (vintagehoarder.com). Wandbekleding van locatie. Overig privébezit. Beeld vtwonen 02-2021 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek
Beeld vtwonen 02-2021 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek

De salontafel van natuursteen is weer helemaal terug van weggeweest. We zien deze parel in de meest mooie varianten voorbij komen en hoe massiever, hoe beter. De sprekende texturen en natuurtinten doen het gewoon steengoed in ons interieur. Hoe je de salontafel kan stylen? Je leest het hier.

Lees verder onder de advertentie

Marmer en travertin

Marmer en travertin zijn de meest populaire natuurstenen, beide met hun eigen look. Het verschil zit ‘m met name in het ontstaan van de stenen. Marmer ontstaat door de kristallisatie van kalksteen, waarbij klei en zand zorgen voor de elegante strepen. Travertin is een zoetwaterkalksteen en heeft zijn poreuze look te danken aan verteerde takjes en blaadjes.

Statement

De salontafel van natuursteen heeft het beste van twee werelden. Hij is subtiel door zijn natuurlijke look en tegelijkertijd een statement door zijn stevige karakter. Je kunt er niet omheen. En hoe massiever de salontafel, hoe meer aandacht hij opeist. Een plaatje in een royale woonkamer! Ga in een kleine ruimte voor een blad van natuursteen en een onderstel van metaal om de tafel wat luchtiger te maken. De salontafel is op zijn mooist in zijn eentje, als centerpiece in de woonkamer.

Nature rules

De pure kleuren van marmer en travertin variëren van hagelwit tot zandkleurig en lichtroze. Deze neutrale tinten laten zien dat een salontafel van natuursteen een warme toevoeging aan het interieur kan zijn. Accentueer dit door hem te combineren met ronde vormen, zachte texturen en lichte tinten. Travertin heeft een wat grovere uitstraling en is prachtig in een interieur met hout en diepe kleuren.

Lees verder onder de advertentie

Look-a-like

Aan een salontafel van echt marmer en travertin hangt vaak wel een prijskaartje. Hoe massiever de steen, hoe prijziger. Maar het fijne aan een trend is dat er genoeg betaalbare exemplaren te vinden zijn. Ga bijvoorbeeld voor een salontafel met alléén een blad van natuursteen of voor een knappe look-a-like.

Travertin: dé nieuwe interieurtrend.

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen 02-2021 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek