Over de brikettenstarter
Hét apparaat dat het traditionele barbecueën naar een hoger niveau tilt: een brikettenstarter kan niet ontbreken tijdens een avond grillen. Het werkt als een soort schoorsteen en geleidt de warmte van beneden naar boven. Hierdoor wordt de hitte beter verdeeld in de briketten. Win-win: minder tijd kwijt aan het voorbereiden van de BBQ en meer tijd om te genieten van het grillen.
Welke barbecue het ook wordt: tips om te grillen als een pro
Het geheim van een geslaagde barbecue zit hem in meer dan alleen een sissend vuur en sappige stukken vlees, vis of vega:
-
Een goede barbecue begint bij de juiste brandstofkeuze. Houtskool en briketten zijn nog steeds favorieten vanwege hun rokerige smaak.
-
Geef je grill voldoende tijd om op de juiste temperatuur te komen voordat je begint te grillen. Voor de meeste gerechten is een temperatuur van 175 °C tot 200 °C ideaal.
-
Een schone BBQ zorgt voor een betere smaak en voorkomt dat je gerechten aan het rooster blijven plakken. Verwarm 'm en gebruik een grillborstel om de resten van eerdere kooksessies te verwijderen.
-
Geef vlees(vervangers), vis en groenten karakter door ze van tevoren te marineren of te kruiden. Experimenteer met verschillende marinades en kruiden om je eigen unieke smaak te creëren.
-
Professionele grillmeisters vertrouwen niet alleen op hun gevoel, maar gebruiken ook een vleesthermometer om de juiste gaarheid te bereiken.
-
Een barbecue-ervaring omvat niet alleen perfect gegrild vlees, maar ook heerlijke bijgerechten. Denk aan salades, gegrilde groenten, zelfgemaakte sauzen en versgebakken brood.
Nieuwsgierig naar nog meer barbecuetips? We hebben hier een heleboel inspiratie voor je: van het maken van een BBQ-tafel tot aan tips voor het schoonmaken van de barbecue.