WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Speelgoed in de woonkamer: zo berg je het op

Spelende kinderen in huis zijn gezellig, maar zorgen ook voor rondslingerend speelgoed en een rommelige woonkamer. Weet je niet waar je moet beginnen met het opbergen van al dat waar de kinderen mee spelen? Zorg voor goede opbergmogelijkheden, want: opgeruimd staat netjes!

Stijlvolle opbergkist voor in de woonkamer

Afspraken maken over speelgoed opruimen in de woonkamer

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg daarom dat het voor je zoon of dochter makkelijk is om het speelgoed op te ruimen zodat je niet alles zelf hoeft te doen. Zet losse manden neer of maak ruimte vrij op de onderste planken van bijvoorbeeld de boekenkast. Maak ook duidelijke afspraken. Spreek bijvoorbeeld af dat alles netjes opgeruimd moet zijn voordat ze naar bed gaan.

Speelgoed opbergkast

Een kast met aparte vakken of bakken is ook een handige optie. Zo geef je de blokken, boeken en poppen allemaal een apart plekje. En als de deuren dicht zijn, zie je er niks meer van. Wil je de ruimte in de woonkamer zo goed mogelijk benutten, ga dan voor een schuifdeurkast. Deze benutten de ruimte van de vloer tot het plafond. Inbouwkasten onder een trap of in een nis zijn ook meer dan geschikt als opbergruimte.

Kast met tent

Wil je van het opruimen een feestje maken? Maak dan zelf een kast met daarvoor een tent waar de kinderen gezellig kunnen spelen. We leggen stapsgewijs uit hoe je deze vrolijke speelgoedkast maakt

Speelhoek in de woonkamer

Als je niet wilt dat het speelgoed overal in de woonkamer ligt, is het aan te raden om een speelhoek in de woonkamer te maken. Geef kinderen een plek waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Denk hierbij aan een gezellig hoekje met een tafeltje en stoeltjes om te knutselen en een speelkleed om lekker op te spelen. Een kast of opbergbakken mogen natuurlijk niet ontbreken in de speelhoek. In het artikel speelhoek in woonkamer geven we meer leuke ideeën en tips!

Speelgoedkist

Ook een speelgoedkist is erg geschikt voor het opbergen van speelgoed in de woonkamer. Berg alle speelgoedspullen op in een leuke kist en je woonkamer ziet er in een handomdraai weer netjes uit. Bij Stoerekisten verkopen ze mooie neutrale speelgoedkisten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en je kunt er ook voor kiezen om hem te pimpen met een hart, kroon of ster. Leg er een paar leuke kussentjes op en je hebt meteen een leuke bank bij in je interieur!

Wij zetten de leukste speelgoedkisten al voor je op een rijtje in het artikel ‘Opgeruimd staat netjes in de speelgoedkist’. Of wat denk je van een speelgoedkist met naam of een houten speelgoedkist van Ikea? De keuze is reuze!

Handige opbergers shoppen…

nog meer: Woonkamer