WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo kun je het van de Sint gekregen speelgoed mooi opbergen

Spelende kinderen in huis zijn gezellig, maar zorgen ook voor rondslingerend speelgoed en een rommelige woonkamer. Zeker als de Sint net langs is geweest met nieuw speelgoed. Weet je niet waar je moet beginnen met het opbergen van al dat speelgoed waar de kinderen mee spelen? Zorg voor goede opbergmogelijkheden, want opgeruimd staat netjes!

neutrale kleuren babykamer
Knuffelbeer Floppy van Senger € 50,-, houten stacking toy van Wooden Story € 35,-, gevlochten mand op wielen van Olli Ella € 59,-, houten poppenhuis Holdie van Olli Ella € 89,- (archive-store.nl). Stoffen lampenkap met citroenprint van Konges Sløjd, 55×45 cm (Øxh) € 121,-, gevlochten mand Apple van Ferm Living € 39,- (lidor.nl). Gevlochten mand met hengsel van Olli Ella € 29,- (grasonderjevoeten.nl). Geruit mini-stoeltje van Maileg € 13,- (fishonthemoon.com). Houten speelgoed op wielen van Raduga Grez, beer € 24,-, auto € 24,- (repose-ams.com). Blokkenset van Wooden Story € 36,-, giraf van Holztiger € 14,95 (reigerenderaaf.nl). Papieren doos € 19,95 (suhka.nl). Telraam DIY-idee, zie blz. 63. Overig privébezit.

Afspraken maken over speelgoed opbergen in de woonkamer

Zorg dat het voor je zoon of dochter makkelijk is om het speelgoed van de Sint op te ruimen, zodat je niet alles zelf hoeft te doen. Zet losse manden neer of maak ruimte vrij op de onderste planken van bijvoorbeeld een boekenkast. Maak ook duidelijke afspraken. Spreek bijvoorbeeld af dat alles netjes opgeruimd moet zijn voordat ze naar bed gaan.

Speelgoed opbergkast

Een kast met aparte vakken of bakken is ook een handige optie. Zo geef je de blokken, boeken en poppen allemaal een aparte plek. Als de deuren dicht zijn, zie je er niks meer van. Wil je de ruimte in de woonkamer zo goed mogelijk benutten, ga dan voor een schuifdeurkast. Deze benutten de ruimte van de vloer tot het plafond. Inbouwkasten onder een trap of in een nis zijn ook meer dan geschikt als opbergruimte.

Kast met tent

Wil je van het opruimen een feestje maken? Maak dan zelf een kast met daarvoor een tent waar de kinderen gezellig in kunnen spelen. We leggen stapsgewijs uit hoe je deze vrolijke speelgoedkast maakt

LEES OOK
Maak van de woonkamer een warme en gezellige plek met sfeerlampen

Speelhoek in de woonkamer

Als je niet wilt dat het speelgoed overal in de woonkamer ligt, is het aan te raden om een speelhoek in de woonkamer te maken. Geef kinderen een plek waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Denk hierbij aan een gezellige hoek met een tafeltje en stoeltjes om te knutselen en een speelkleed om lekker op te spelen. Een kast of opbergbakken mogen natuurlijk niet ontbreken in de speelhoek. Zo krijgen al die sinterklaascadeau’s een handige plek. In het artikel over een speelhoek in de woonkamer geven we meer leuke ideeën en tips.

Speelgoed opbergen in een speelgoedkist

Berg alle speelgoedspullen op in een leuke kist en je woonkamer ziet er in een handomdraai weer netjes uit na sinterklaasavond. Bij Stoerekisten verkopen ze mooie, neutrale speelgoedkisten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en je kunt er ook voor kiezen om hem te pimpen met een hart, kroon of ster. Leg er een paar leuke kussens op en je hebt meteen een knusse bank erbij in het interieur.

Hier verzamelden we de leukste speelgoedkisten al voor je. Of wat denk je van een speelgoedkist met naam of een houten speelgoedkist van Ikea? De keuze is reuze!

Handige opbergers shoppen…

nog meer: Woonkamer