De voordelen van een bank met opbergruimte

Hoekbank Aikon Lounge van Designonstock 2x 62x246x102 cm (hxbxd) ? 3298,-, wit draadwerk tafeltje ? 159,- (Eijerkamp). Schapenvacht krul ? 99,- (Het Kabinet). Linnen kussens in zachte pastellen van By M�lle ? 69,95, goudkleurige draadwerk loungestoel Mesh van Bloomingville ? 469,- (vtwonen.nl). Blauw fluwelen kussen ? 19,95 (Goround Interior). Grijs kussentje met lusjes ? 24,99, grijze tas van Zuss ? 44,95 (Nijhof). Grijze deken met gerstekorreldessin ? 49,95, kandelaar groot ? 19,99, kandelaar klein ? 14,99 (H&M). Brass tafeltjes Alex per set van 2 ? 199,-, blauw chambrey kussen van vtwonen, 60�60 cm ? 44,95, goudkleurig dienblad Brass ? 27,50 (Het Kabinet). Vloerkleed Mekong Nights Stonewash Blue L, 160�230 cm ? 229,- (aaimadewithlove.com). Hanglamp Eos van grijze veertjes ? 399,-, kopjes per stuk ? 7,95 (Nijhof). Lijst met foto van kind gemaakt door fotografe Linelle Deunk. Koffiekan en glazen vaas priv�bezit.  Beeld vtwonen 03-2017 | styling Moniek Visser | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 03-2017 | styling Moniek Visser | fotografie Sjoerd Eickmans

Waarom de ruimte onder de bank onbenut laten als je er ook spullen kwijt kunt? Een bank met opbergruimte biedt die mogelijkheid. Je kunt er allerlei dingen in kwijt en creëert extra zitplek. Wanneer is zo’n meubel een uitkomst? En hoe style je het?

Lees verder onder de advertentie

Dat zit wel goed

Extra zitplek én ruimte voor rondslingerende spullen: wie wil dat nou niet. Vooral wanneer je een kleine woonkamer hebt, is het soms lastig om genoeg opbergruimte te creëren. Als je moet kiezen tussen een kast en een bank, is de keuze toch snel gemaakt. Een bank heb je nodig om lekker te relaxen en bezoek te verwelkomen. Een kast is een (al dan niet noodzakelijke) luxe.

Alleen waar laat je het speelgoed van de kinderen, extra sierkussens op de bank, kleden, boeken, vazen enzovoorts? Een bank met opbergruimte is ideaal voor in de zithoek of als extra bank in de eetkamer, slaapkamer of kinderkamer.

Voordelen van een bank met opbergruimte

  • Multifunctioneel: zitmeubel en opberger ineen
  • De ruimte wordt optimaal benut
  • Slimme oplossing voor kleine kamers
  • Relatief makkelijk zelf te maken
  • Handig voor seizoensgebonden items zoals winterjassen, kussens en dekens
  • Het houdt de boel georganiseerd en rustig
Lees verder onder de advertentie

Zitbank met klep

De bank neemt een belangrijke - al dan niet de belangrijkste - plek in de woonkamer in. Kies je voor een zitbank met lades eronder, dan creëer je ineens zeeën aan opbergruimte. Zo’n bank komt meestal met een klep waarmee je het zitvlak omhoog tilt. Het nadeel is dat de keuze beperkt is: er zijn maar weinig kleuren, formaten en materialen beschikbaar. Ook kun je niet meer met de stofzuiger onder de bank.

Vind je een complete (hoek)bank met opbergruimte te log of te veel van het goede? Er bestaan ook zitelementen, zoals deze van IKEA. Hiermee stel je je eigen modulaire bank samen.

Tip: ga je voor het ultieme, multifunctionele meubel? Kies dan voor een slaapbank met opbergruimte. Slapen, zitten én opbergen is in één klap geregeld.

Lees verder onder de advertentie

Houten bank bij eettafel

Niet alleen in de woonkamer, ook in de eetkamer kan een bank met opbergruimte een uitkomst bieden. Een eetkamerbank heeft tal van voordelen. Zo benut je de ruimte optimaal en kun je, anders dan bij eetkamerstoelen, de bank volledig tegen de muur schuiven. Je kunt bij een bankje namelijk ‘inschuiven’ waar je bij de stoel hem naar achteren schuift.

Tip: Heb je een lange woonkamer en loopt de eethoek over in de zithoek? Kies voor één lang tv-meubel dat doorloopt in een zitbank voor bij de eettafel. Dit zorgt voor een harmonieus geheel.

Kistbank op kinderkamer

Een andere plek waar een kistbank uitkomst biedt, is in de kinderkamer. Rondslingerend speelgoed is een doorn in het oog van menig ouder. Tuurlijk maakt speelgoed een kinderkamer levendig en hoeft echt niet alles achter deuren of lades. Maar een overdaad aan boeken, blokken, knuffels en knutselspullen zorgt voor een rommelig gevoel. Een kistbank zoals dit exemplaar uit de vtwonen-collectie is dan echt een uitkomst. Leg er een paar leuke kussens op en je hebt een chillplek en opberger ineen.

Lees verder onder de advertentie

Andere slimme tips voor het opbergen van speelgoed vind je hier.

DIY kistbank

Ben je een beetje handig? Maak dan een kistbank op maat. In dit DIY-project leggen we dat stap voor stap uit. Met multiplex, een boormachine, houtlijm, zaag en lak kom je al een heel eind. Het resultaat is een prachtige, houten kistbank met strakke, opgewekte vormen die matcht in ieder interieur.

Handige opbergbanken shoppen...

Lees verder onder de advertentie