Dit is de landelijke woonstijl van nu

beeld vtwonen Beeld vtwonen 04-2021 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek
Beeld vtwonen 04-2021 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek

Bamboe, hout, klei… Alle natuurlijke materialen die je nu zoveel ziet, zijn een feestje voor de fans van een landelijk interieur. En ze bewijzen eens te meer dat een landelijke stijl niet gelijk staat aan een leven in een blokhut in the middle of nowhere. Ook driehoog achter voer je met de juiste tinten en materialen een moderne landelijke woonstijl door.

Lees verder onder de advertentie

De landelijke woonstijl

Puur natuur, dat is de landelijke interieurstijl. De gebruikte materialen zoals linnen, katoen en hout zijn mooi zoals ze zijn en vormen dan ook de basis van dit interieur. Voor deze stijl hoef je echt niet op een boerderij te wonen, ook middenin de stad kun je het landelijk wonen tot in de details doorvoeren.

LEES OOK
De landelijke woonstijl: zo pas je ‘m toe

Pure materialen

De landelijke look van nu heeft genoeg aan natuurlijke materialen en een robuuste vormgeving in een strak jasje, of een bijzonder detail. Bijvoorbeeld een grote houten eettafel met een metalen onderstel en eenvoudige eetkamerstoelen met gevlochten zitting. Meer poespas heeft de landelijke stijl niet nodig, de materialen spreken voor zich. Het moderne contrast zoek je in zwarte kozijnen, aaibare muren van beton ciré in aardetinten en visgraatparket of stoere tegelvloer.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Het effect van zwarte kozijnen

Handwerk

Het vlechtwerk van riet heeft de afgelopen jaren een ware comeback gemaakt en past prachtig in de moderne landelijke woonstijl. Webbing geeft lucht aan wat zwaardere houten meubels en brengt de tropen subtiel de huis- of slaapkamer in. Je kunt zelf ook goed met het gevlochten riet aan de slag, kijk maar eens bij deze zelfmakers met webbing.

Nog zo’n DIY van vroeger die helemaal terug is: papier-maché. Je hoeft gelukkig zelf niet aan te slag te gaan met behanglijm en stroken wc-papier: de bekende merken hebben dat voor jou gedaan. Het resultaat? Lichtgewicht schalen, elegante lampenvoeten en smaakvolle accessoires.

Lees verder onder de advertentie

Oude materialen

Struinen door de natuur en op markten, of snuffelen op Marktplaats en in de kringloop, het levert vaak vondsten op die jouw landelijke interieur net even iets extra’s geven. Ook bij handelaren in oude bouwmaterialen kun je met charmante paneeldeuren of bijzondere greepjes persoonlijke accenten aanbrengen. Onze stylisten laten je in deze video’s over vintage adressen graag zien waar zij hun sfeermakers opduiken.

LEES OOK
Vlooienmarkt shoppen als een pro

Lees verder onder de advertentie

Landelijke kleuren

In een landelijk interieur voeren lichte kleuren als wit, beige en aardetinten de boventoon. Maar dat betekent niet dat je andere kleuren buiten de deur hoeft te houden. Het voordeel van een natuurlijk palet is dat alles matcht. Zo kunnen geel- en bruintinten goed samen, maar ook grijsgroen, terra en diepblauw geven warmte en diepte aan de kamer.

Kleuraccenten pas je ook toe met materialen, zoals messing of juist stoer beton. En wat dacht je van marmer of travertin? Het past allemaal bij de landelijke woonstijl van nu.

Lees ook

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

binnenkijken Binnenkijken in een opgeknapte boerderij: ‘Vervallen was een understatement’

beeld vtwonen Beeld

styling Voor alle webbing fans: landelijke styling met natureltinten

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

binnenkijken Binnenkijken in een verbouwd vakwerkhuis in Lanaken

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

binnenkijken Zo kun jij ook landelijk wonen: de mooiste binnenkijkers

Bron: beeld: vtwonen 04-2021 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek