WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo voel je je snel thuis in een vakantiehuisje

Er is niets fijner dan een zorgeloze vakantie. Toch wordt het ver van huis een stuk minder ontspannen als je naar thuis verlangt of last hebt van heimwee. Gelukkig zijn er een aantal trucs die je kunt toepassen zodat je je snel op je gemak voelt op jouw vakantieadres.

zo voelt een vakantiehuisje al thuis | bungalow | Denemarken | Scandinavisch wonen
Muurverf Shaded White van Farrow & Ball. Bank Eilersen. Kussens Tapet-Cafe. Koffietafel PK62 en rotan stoelen PK22 van Poul Kjærholm voor Fritz Hansen. Leren stoel Kaare Klint voor Carl Hansen & Son. Vloerlamp Arco van Flos. Schaal gemaakt door een vriendin. Kaarsenstandaard Mogens Lassen. Schilderijen van links naar rechts Carsten Dahl (twee maal), Eigill Jacobsen, Cathrine Raben Davidsen. Grafische kunstwerken Ulla Pedersen. Vloerkleed Tine K Home.

Eigen textiel

Je hoofdkussen meenemen op vakantie is nooit een slecht plan. Niet alleen voelt het fijn en vertrouwd aan, je ligt simpelweg het allerlekkerst op een eigen kussen. En dat zal de nachtrust ook ten goede komen.

LEES OOK
Vakantiemodus aan: de leukste huisjes om te huren

Uit- en inruimen

Leven uit een koffer is echt een no go als je een vakantiehuis als thuis wilt laten aanvoelen. Hoe makkelijk het ook kan zijn, haal alles uit die koffer en houd als het even kan dezelfde kastindeling aan als je gewend bent.

LEES OOK
Checklist: zo blijft het huis vakantieproof achter

Vertrouwde lucht

Heb je een favoriete geurkaars? Of andere artikelen met een fijn luchtje? Neem deze dan zeker mee op vakantie. Geuren doen namelijk heel veel met een mens. Zo kan de geur die je normaliter thuis ruikt een vakantiehuisje binnen een klap vertrouwd laten aanvoelen. 

De geur van schone was

Ook de geur van het wasmiddel dat je altijd gebruikt, kan dat huiselijke effect bereiken. Dat klinkt misschien gek, maar met een dekbed dat ruikt naar jouw eigen bed, slaap je net iets beter. Doe je favoriete wasverzachter of geurparels in een spuitflacon en giet hier wat heet water bij. Bij geurparels kun je zelfs beter kokend water gebruiken, zodat deze volledig oplossen. Even laten afkoelen, schudden en het dekbed of ander textiel bespuiten. Hoe meer een vakantiehuisje naar thuis ruikt, hoe beter! 

Opfleuren

Geniet je als je thuis bent van een bos bloemen op tafel? Fleur er dan ook het vakantiehuisje mee op. Van zo’n mooi boeket word je vrolijk én het zorgt meteen voor een huiselijke sfeer.

LEES OOK
4x de fijnste plekken om een huisje te huren in Nederland

Vertrouwde herinneringen

Heb je een dierbaar bezit? Een mooi ingelijste foto of een andere fijne herinnering? Neem deze dan zeker mee op vakantie. Zet de foto naast je bed of goed in het zicht voor een vertrouwde sfeer.

nog meer: Wooninspiratie