WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Mix & match: zo krijg je een mooie stijlenmix in huis

Een cocktail van stijlen maken is geen hogere woonkunde – maar wel zo smaakvol! Met de juiste ingrediënten en de perfecte dosering krijgt iedereen het voor elkaar. Lees hier onze tips voor een stijlenmix in huis.

vtwonen 06-2021 | bank in de woonkamer een blauwe moderne fauteuil I stijlenmix in huis
Muurverf van Via eStudio, vloerverf Marron van Carte Colori, 2,5 liter, bruine plaid Society, grote schaal Wonki Ware, kussen met print midden op bank, klein kussen ervoor, vachtkussen op bank, steen op boeken (brechtmurreatelier.nl). Witte 3-zitsbank Paula, 217x90x67 cm (bxdxh), lila vloerkleed, 200×300 cm, blauwe fauteuil Babette, 84x93x73 cm (bxdxh)  (sofacompany.com). Antieke tafel (pietjonker.nl). Schilderij (anneten.nl). Salontafels Nougat crème van Pols Potten, 37×40 cm (Øxh) 71×40 cm (Øxh) (vtwonen.nl). Poef met schapenvachtlook van Baxter, stoel met schapenvachtlook van Baxter, leren kussen links op bank (edha-interieur.nl). Vierkante kruk, 40x40x37 cm (lxbxh) lila rond object links in raam, witte theepot van Mud Australia in kleur Milk , boeken per stuk (badenbaden.nl). Grote blauwe vaas met deksel op kruk, blauwe vaas met ribbel op salontafel, ronde bol met gouden rand op salontafel, witte doos met gouden rand op tafel, wit koraalstuk,blauwe vaas op tafel (luxurybynature.nl). Blauwe bollamp op tafel, lila glazen vaas op salontafel (hellemardahl.com). Wit marmeren ei, slippers (zarahome.com). Witte vaas met veren  (hm.com). Blauw doosje op tafel(maisonnl.com). Objecten konijnen (thewunderkammer.eu). Droogbloemen en pauwenveren (plantje.nl).

Blenden maar

First things first. Zo’n stijlencocktail vraagt om een kleurpalet. Als je losgaat met kleur, wordt het al snel een onrustig en onsamenhangend geheel. Houd het bij zo’n drie tinten, et voilà, je hebt een supersterke verbindende factor. Betongrijs, zachtroze en wit in alle schakeringen brengen deze mix van industrieel, modern én romantisch in balans.

vtwonen 06-2021 | paars bad in de badkamer met een pastel wit trapje I stijlenmix in huis

“De rondingen worden afgetopt

door strakke lijnen”

Spannend en in balans

Een doorgang in de vorm van een boog is een romantische showstopper. Samen met de ronde vormen van het bad en de spiegel maakt dat de sfeer lieflijk en zacht. Dat het niet té wordt, komt door de grove, stoere wandtegel, de moderne kraan en de items die de schouw sieren. De stijlenmix is tot in detail doorgevoerd en laat perfect zien hoe je rondingen aftopt door strakke lijnen, waardoor de stijlenmix in huis spannend én in balans is.

LEES OOK
Nieuwe gordijnen? Dit zijn onze favorieten uit de nieuwe collectie

vtwonen 06-2021 | kastje bij de muur met verf I stijlenmix in huis
Antieke kast (pietjonker.nl). Bloemstuk (judithslagter.nl). Muurverf van Via eStudio, vloerverf Marron van Carte Colori, steen, stolp met vlinders, lijst (brechtmurreatelier.nl). Kelim Turkije, 310×220 cm (couleurlocale.nl). Witte kandelaar Complot van Hay, 13,5×14,5 cm (Øxh) (vtwonen.nl). Kruk met vacht Sequoia, groen rond stenen object, 15 cm (h) (badenbaden.nl). Object konijn (thewunderkammer.eu). Hoge witte doos met hoorn erop, groene vaas (luxurybynature.nl). Roze glazen vaas (hellemardahl.com). Lage doos met marmerprint (maisonnl.com). Doos rechts op vloer (com-anders.nl).
vtwonen 06-2021 | ronde tafel met glazen I stijlenmix in huis

Industriële basis

Grof gestuukt metselwerk is perfect voor een industriële basis, maar geen vereiste. Vervang het naar smaak door beton(look)verf of fotobehang. Een flinke dot romantiek in de vorm van een paneeldeurenkast plus een moderne poef maken de stijlenmix af. Accessoires zorgen voor de finishing touch. Mag romantisch de boventoon voeren? Pak dan flink uit met droogbloemen. Juist liever wat strakker? Da’s zo gepiept met een paar rechttoe-rechtaan vormen en designaccessoires. 

vtwonen 06-2021 | stijlencocktail met een opgemaakt bed en modern pastel tinten I stijlenmix in huis
Muurverf Carte Colori, 2,5 liter, vloerverf Marron Carte Colori, 2,5 liter, kussen rechts met print, schaal links naast bed, in die schaal mok Wonki Ware, ochtendjas over stoel, cirkellamp Eclipse rechts op wand, vanaf 70 cm, wit lampje Studio Kalff (brechtmurreatelier.nl). Behang met print op paneel (wallanddeco.com). Antieke tafel (pietjonker.nl). Beige hoed links aan de wand, witte vaas rechts op tafel, lila plaid op bed, grijsblauwe dekbedhoes op bed met kussenslopen, paarse kussensloop in set met dekbedhoes (hm.com). Jasje links aan de wand, jurk, sloffen, marmeren ei naast bed (zarahome.com). Paars bordje op tafel, roze vaasje (hellemardahl.com). Fluffy poef Baxter, lamp met gouden rand (edha-interieur.nl). Vloerkleed, witte kruk naast bed, groene stoel (kasstoor.nl). Decoratief notebook links naast bed, blauwe vaas rechts op tafel, gekleide vaas, 64 cm, beige kussen rechts achter op bed, beige kussen van leer met reliëf (badenbaden.nl). Lage kruk voor in beeld (householdhardware.nl).Droogbloemen en pauwenveren  aanvraag (plantje.nl). Nekrol Essenza Dailah, 50×22 cm (bxl)  (vtwonen.nl). Blauw vaasje op rechter nachtkast, koraalstuk op nachtkast, parfumflesje rechts op tafel (luxurybynature.nl). Witte kan op tafel, twee groene doosjes opgestapeld, kruk rechts naast bed (thewunderkammer.eu). Fauteuil rechts in beeld (festamsterdam.com). Linnen dekbedovertrek (couleurlocale.eu). Droogbloem links in vaas (judithslagter.nl). Tafel via raam (pietjonker.nl).

Glansrol voor het schuifpaneel

Met een beetje lef, een snufje nonchalance en een flinke dosis experimenteerdrift wordt de master bedroom een stijlendans van modern, romantisch en industrieel. Hier komen een chique lamp, een minimalistische designstoel en fluffy accessoires in tere pastels samen met een klassieke sidetable vol sierwerk. De glansrol is weggelegd voor de industriële raampartij met schuifpaneel, die gordijnen overbodig maakt en de kamer ondanks de romantische roesjes tóch een strakke uitstraling geeft. De perfecte stijlenmix in dit huis.

LEES OOK
Romantische woonstijl oubollig? Zo pas je hem toe in 2021

nog meer: Wooninspiratie