WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Wanddecoratie op zijn best: een speelse gallery wall

Natuurlijk kun je een schilderij of wat foto’s aan de muur hangen. Maar een eigen draai eraan geven en het net iets creatiever aanpakken met een gallery wall is veel leuker. Want de mooiste wanddecoratie gaat verder dan alleen een paar fotolijsten… Kijk je mee?

Gallery wall | lijsten op de muur | vintage

Schilderijen aan de muur, maar dan anders

Naast posters in een lijst of schilderijen aan de muur bestaan er nog genoeg andere vormen van wanddecoratie. Om de lijsten aan de muur een klein beetje op te spicen kun je verschillende planken aan de muur hangen en daar de lijsten op zetten. Op die manier werk je al meteen met verschillende lagen en die zorgen uiteindelijk voor meer dimensie in je interieur.

LEES OOK
Dít is dus waarom je kunst op ooghoogte moet hangen

Speelse gallery wall

Hebben we het over een gallery wall, dan denken we al snel aan een verzameling lijsten aan de muur. Maar je kunt een art wall speelser en persoonlijker maken door in plaats van alleen maar lijsten, ook andere items op te hangen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een klok, een spiegel of een mooi doek? Maar ook andere, wat minder voor de hand liggende items, zoals een rieten hoed of een mooie schaal kun je gewoon tussen de schilderijen aan de muur hangen.

LEES OOK
Zo maak je wanddecoratie persoonlijk

Mix & match

Het geheim voor de perfecte ‘speelse’ gallery wall ligt hem in eenheid. Ja, zelfs bij een gallery wall die bestaat uit een mix van verschillende items, is het wel prettig om nog steeds iets van een rode draad te hebben. Deze rode draad kan een kleur zijn, maar ook een materiaal of een stijl. Qua vorm kun je dan vervolgens lekker losgaan en mixen met groottes, rondingen, hoeken en meer. Zolang er op één front eenheid wordt gecreëerd, mag de rest best een vrolijke mix zijn.

nog meer: Wooninspiratie