Stylingtips van Marianne: galerie op de wandplank

beeld vtwonen Beeld

Kunst verrijkt ons. Af en toe een museum bezoeken is daarom heerlijk. Maar wat als de museums dicht zijn? Of wat als je het liefst elke dag omgeven bent door kunst? Let dan even op, want Marianne laat zien hoe je van een simpele muur een art wall maakt. Ze creëert een galerie op een wandplank. Gewoon in je eigen huis!

Lees verder onder de advertentie

Shop de gebruikte items

Galerie op de wandplank

Stap nummer één bij het creëren van deze galerie-muur: schilder een lambrisering. vtwonen stylist Marianne Luning koos voor donkergroen, omdat het ontzettend chic staat in combinatie met wit en zwart. Zo is de toon voor het thuismuseum meteen gezet. Langs de bovengrens van de lambrisering plaatst ze een wandplank. Marianne: ‘Waarom dit nou zo mooi is? Omdat de onderlijn strak is. Dat geeft balans. Maar de bovenkant, daar verschilt het in hoogte. En dat zorgt voor dynamiek. Ik heb erboven en eronder ook kunstwerken geplaatst, waardoor het wat speelser en losser wordt.’ In dit geval koos Marianne voor een thema: grafisch zwart-wit. Met zo’n basic basis kan er gespeeld worden met materialen. Van canvas tot keramiek met hier en daar een 3D element.

Snelle stylingtip

Voor een andere muur een Marianne nog een leuk idee: een boekenkast 2.0 met een wisselende tentoonstelling. Ze plaatst twee wandplanken onder elkaar en zet daar kunstboeken op. Sommige zijn dicht, anderen opengeslagen. Door af en toe een paar bladzijden om te slaan, ontstaat er in een pagina-omdraai een nieuw geheel. Zo krijgen al die mooie boeken de aandacht die ze verdienen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld styling marianne luning video lotte kwant
Beeld styling marianne luning video lotte kwant
beeld vtwonen Beeld vttv video wandplank : styling Marianne Luning | fotografie Lotte Kwant
Beeld vttv video wandplank : styling Marianne Luning | fotografie Lotte Kwant

Dit heeft Marianne gebruikt

Op de wandplank

Op de boekenplanken van links naar rechts

Lees verder onder de advertentie
  • Boek Beyond Borders van Birgitta de Vos
  • Ansichtkaart uit Corso Como is privébezit
  • Boek Inner Constellations van Maïmouna Guerresi
  • Boek Éphémère van Paul Cupido
  • Boek The Alphabet of New Plants van Robert Voit
  • Boek Senses van Paul Cupido
  • Foto van Vincent Mentzel

Marianne draagt kleding van 10 Days.

Meer stylingtips

Dit was voorlopig de laatste vt tv aflevering van Stylingtips van Marianne. Gelukkig zijn alle video’s terug te zien. Kijk bijvoorbeeld hoe Marianne kleur geeft aan een grijze bank of ontdek hoe ze de vensterbank stylet met glaswerk. Nóg meer vt tv video’s vind je hier. En we zijn nog lang niet klaar, er staan nieuwe inspirerende video-series op de planning. Houd onze website, nieuwsbrief en social media-kanalen in de gaten om niets te missen.

Lees verder onder de advertentie

Meer moois voor op de wandplank

Bron: Styling Marianne Luning | Video Lotte Kwant