WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De leukste vrijmarkten op Koningsdag 2022

Ligt jouw oranje outfit al klaar? 27 april is het weer zover: dan vieren we Koningsdag! Natuurlijk kijken we uit naar het –hopelijk– lekkere weer, de gezellige feesten en de outfit van koningin Máxima. Maar misschien nog wel veel leuker zijn de vrijmarkten. Wij zetten de leukste markten voor je op een rij.

koningsdag

Amsterdam

Op 27 april zullen de straten van Amsterdam al vanaf 6.00 uur ’s ochtends bezaaid zijn met tweedehands accessoires en vintage vondsten. Ga je samen met je kinderen op stap? Breng dan een bezoekje aan het Vondelpark. Deze is op Koningsdag vanaf 9.00 uur speciaal gereserveerd voor kinderen. Er wordt niet alleen speelgoed, zelfgebakken lekkers en kleding verkocht, maar de kinderen kunnen er ook optreden. In Amsterdam zijn er heel wat kindervrijmarkten te vinden, waaronder bij de NSDM Vrijhaven. En ben je op zoek naar mooie, vintage interieurvondsten? Ga dan naar Amsterdam-Zuid. De kwaliteit van de spullen op de vrijmarkt rondom de Apollolaan en de Beethovenstraat is doorgaans een stuk hoger.

Utrecht

Ook in Utrecht wordt er in een groot deel van het centrum flink uitgepakt. Naast allerlei evenementen vind je hier één van de grootste vrijmarkten van Nederland. Deze begint de avond vóór koningsdag, op 26 april, om 18.00 uur en eindigt 27 april om 18.00 uur. Er zijn ontzettend veel plekken waar je mooie koopjes kunt scoren. Een aantal straten waar je je ogen uit kunt kijken zijn de Plompetorengracht, Breedstraat, Weerdsingel en Waterstraat. Wandel langs de grachten en sla je slag bij de gezellige kraampjes met tweedehandsspullen. Ook in Utrecht vind je een aantal speciale kindervrijmarkten. Bekijk de kaart op deze website voor de exacte locaties.

Zwolle

Zwolle organiseert iedere Koningsdag in de ochtend een vrijmarkt, waar jong en oud tweedehands spulletjes aanbieden. Struin vanaf 8.00 uur over het Assendorperplein, waar je vaak voor een prikkie mooie spullen kunt vinden. Tijdens de zoektocht naar het perfecte koopje is er ook de mogelijkheid om even een pauze in te lassen en te genieten van een hapje en drankje. Niet alleen het Assendorperplein is leuk, ook de kleedjesmarkt op de Diezerpromenade is de moeite waard!

ANP ROBIN UTRECHT
ANP KOEN VAN WEEL

Eindhoven

Wat verder naar het zuiden vind je een aantal gezellige vrijmarkten in Eindhoven. In het groene Stadswandelpark vind je van veel verschillende kraampjes met spullen zoals meubels, kleding en speelgoed. Ook bij de Kruisstraat en Woenselse Markt is het feest: daar staan ruim driehonderd kramen. De markten begint om 10.00 uur.

Groningen

Traditiegetrouw is in Groningen op 27 april de vrijmarkt te vinden. Vanaf 7:00 uur wordt er door de verkopers plaatsgenomen op de vrijmarkten op de stoepen en het gras, en van 9:00 uur tot 17:00 uur kunnen bezoekers langs de kleedjes struinen. Loop langs de Ubbo Emmiussingel, de Praediniussingel, de Ganzevoortsingel en de Coehoornsingel, want dat zijn dé plekken om eens goed rond te neuzen.

Aan de Westerhaven is een speciale kindervrijmarkt, kinderen kunnen vanaf 9:00 uur een plekje zoeken aan de Westerkade, de verkoop start dan om 10:00 tot 17:00. Hier geniet je van live muziek en gezellige eetkramen.

Apeldoorn

Op Koningsdag vind je in het centrum van Apeldoorn de traditionele kleedjesmarkt. Ook hier is er voor de verzamelaars en koopjesjagers genoeg te vinden. Tussen de kraampjes door zijn er optredens of kun je even pauzeren op één van de gezellige horecapleinen. Je de kleedjesmarkt in de Marktstraat, Beekstraat, Beekpark, Roggestraat, Vosselmanstraat, Van der Houven van Oordtlaan, Oranjepark en een gloednieuwe locatie: Winkelcentrum Oranjerie. 

Maastricht

En last but not least: vier dit jaar Koningsdag in Maastricht samen met de koninklijke familie. In het prachtige Stadspark vindt de jaarlijkse vrijmarkt plaats vanaf 7.00 uur ’s ochtends. Hier verkopen jong en oud hun spullen. Uitgestruind? Dan kan je hier lekker blijven hangen, want er spelen de hele dag live bands en je vind hier volop kraampjes met allerlei lekkers.

nog meer: Wooninspiratie