WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Voor de verzamelaars: je verzameling mooi tentoonstellen doe je zo

Verzamelaars opgelet! Is jouw verzameling weggestopt in een aparte kamer in huis? Geef de objecten dan een speciaal plekje door ze te verwerken in het interieur. Van postzegels tot porseleinen figuren: op deze manieren kun je een verzameling in huis mooi tentoonstellen.

vtwonen 07-2016 | vitrinekast met gouden accessoires
Vitrinekast, kruk, glazen stolpen (Portrait). Glazen windlicht facet met goudkleurige randen, papieren bollenslinger (Nordal). Schragen (Van Mokum). Tafelblad (Combitex). Op tafel: schalen (Household Hardware). Draadmandje met glazen van Madam Stoltz (Deens). In de kast: gouden huisje, vazen met ribbels van Diesel (Nijhof). Astronaut, klokvaas (Van Mokum). Lamp van Madam Stoltz, marmeren snijplank van Madam Stoltz (Deens). Theepot, vazen-vaas (Pols Potten). Draadstalen mand (Portrait), linnen kleed, gehaakt hesje (H&M).

Onder een stolp

Heb je niet zo’n uitgebreide verzameling in huis, maar slechts een paar items die extra aandacht verdienen? Plaats ze dan onder een stolp. Zo lijkt het verzamelobject in een klap op een waar museumstuk. Met een stolp straalt een item direct een bepaalde waarde uit. Of dat nou voor jezelf is of voor een ander. 

Op een voetstuk

Grotere objecten, of een aantal kleine bij elkaar, kun je plaatsen op een mooi zuil. Je kunt kiezen voor de klassieke recht-toe-recht-aan exemplaren, maar tegenwoordig spotten we ook vaker bijzettafels in de vorm van zuilen. Deze bijzettafel met geglazuurd keramiek is al een blikvanger van zichzelf, maar met een mooi verzamelobject erop extra speciaal.

LEES OOK
Do it yourself: kunstzuilen, een podium voor kunstwerken

Uitgelicht

Verzamel je spullen die je op een plank kwijt kunt? Of misschien wel items die je in een lijst kunt stoppen? Plaats de meest speciale of dierbare items in een lijst of op een wandplank. Met een mooie richtlamp erop geef je het item net dat beetje extra aandacht en zie je meteen dat het om een speciaal voorwerp gaat. 

LEES OOK
DIY: vitrinekastje voor aan de wand

Achter glas

Als je grote verzamelingen wilt tentoonstellen, kun je dit het best doen in een mooie vitrinekast. Ga voor een exemplaar met extra veel glas, zoals deze van Moos. Deze heeft ook raampjes aan de zijkanten van de kast waardoor de verzameling vanuit elke hoek te bewonderen is. Een vitrinekast is ook fijn om de collectie stofvrij te houden.

Heb je een kleinere verzameling of wil je niet een gehele vitrinekast vullen? Dan is deze vitrinekast van Bloomingville perfect om items in tentoon te stellen. Dit fijne formaat kun je namelijk op veel plekken in huis kwijt. 

LEES OOK
Voor alles wat gezien mag worden: de vitrinekast

Vakkenkast

Heb je een verzameling met veel verschillende objecten? Zoals bijvoorbeeld reissouvenirs? Dan is een vakkenkast extra fijn om de verzameling in te showen. Hier kun je vaak meerdere items van verschillende formaten in kwijt. Daarnaast kun je speelse afwisselingen maken. Zo plaats je een item dat extra aandacht verdient afgezonderd in een vak en kun je meerdere kleine objecten bij elkaar plaatsen. 

nog meer: Wooninspiratie