Viva la vitrine: 3 stylingtips voor de vitrinekast

null Beeld vtwonen 07-2017 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 07-2017 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans

Sommige spullen houd je liever achter gesloten deuren, maar de echte parels verdienen een ereplek in huis. Dat ene vaasje van die fijne vakantie, alle dierbare foto’s, of die mooie glazen die je alleen op speciale momenten gebruikt. Door deze favorieten in een glazen wandkast op één plek in huis te showen, creëer je rust én iets moois om naar te kijken.

Lees verder onder de advertentie

Praktisch en mooi

Overal in huis losse plukjes souvenirs en mooie vondsten, geven al snel een rommelig beeld. De vitrinekast is een mooie en praktische redder in nood. Hij dwingt je, door de beperkte ruimte, om de mooiste selectie te maken en na te denken over aantrekkelijke combinaties. Zo komen alle items er nog beter uit. Af en toe wisselen mag natuurlijk, dat maakt het alleen maar leuker om regelmatig even voor jouw minimuseum stil te staan.

Elke plek is goed

Een glazen wandkast is echt een extraatje in een ruimte. Kijk dus goed hoeveel plek je ervoor vrij kunt maken. Wees hierbij creatief, want de kast hoeft niet per se in de woonkamer terecht te komen. In de gang, keuken of slaapkamer kan hij ook prachtig staan.

BEKIJK OOK
Een vitrinekast op twee verschillende manieren stylen

Lees verder onder de advertentie

Vintage vitrine

Het gaat bij een glazen wandkast misschien om de binnenkant, maar de buitenkant moet er natuurlijk ook leuk uitzien. De mooiste exemplaren vinden wij de kasten die er al een leven op hebben zitten. Je zult wel goed moeten zoeken naar deze vintage vitrinekasten. Helaas zijn we namelijk niet de enige die een zwak hebben voor zo’n beauty die eerst in een school, apotheek of ziekenhuis stond.

De vtwonen stylisten tippen graag hun favoriete vintage-adressen en misschien wel nog leuker: verdiep je eens in veilingen, het is een enorme belevenis!

Vitrinekast stylen

De planken in de glazen wandkast zijn het podium voor je mooiste spullen. Ze verdienen die aandacht en daarom is het handig om rekening te houden met een aantal stylingregels:

Lees verder onder de advertentie
  • Maak groepjes en houd hierbij rekening met afwisseling van formaat en materialen. Door te variëren in hoogte maak je het luchtiger en fijner om naar te kijken.
  • Zolang je niet te veel verschillende kleuren bij elkaar zet, kun je zelf de samenstelling van ieder groepje bepalen. Zo kun je alle souvenirs bij elkaar zetten of juist mixen met iets totaal anders. Als je het bij maximaal drie kleuren houdt, wordt het nooit te veel.
  • De ‘regel van drie’ is er eentje die altijd werkt. Deze stylingregel laat zien dat een oneven aantal accessoires voor meer balans zorgt.

LEES OOK
Met de regel van drie kan iedereen stylen

De mooiste vitrinekasten...

Lees verder onder de advertentie