WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gespot: vazen met organische vormen

Gespot bij verschillende merken, maar ook in interieurs en magazines: organische vormen. Op allerlei manieren komen de golvende lijnen en speelse kronkels terug. En nu we niet meer om deze trend heen kunnen (en willen), wordt het voor ons hoog tijd om een round up te maken van een paar van de mooiste vazen met organische vormen. Shop-ze!

vtwonen 05-2021 | vtwonen collectie woonaccessoires met handgemaakt beeld, vaas en kandelaar | vazen met organische vormen
V.l.n.r. Zandkleurige sculptuurkop gemaakt van ecomix, in maat S, 13,5×12,5×20 cm (bxdxh) € 34,95. Zandkleurige vaas Twig gemaakt van ecomix, in maat M, 20x8x29 cm (bxdxh) € 44,95. Zandkleurige kandelaar met ruimte voor 3 kaarsen gemaakt van ecomix, 12x12x7 cm (bxdxh) € 16,95. Zwarte vaas Twig gemaakt van ecomix, in maat S, 18x6x25 cm (bxdxh) € 39,95. Tafel en boeken privébezit.

De curvy trend

Ze zijn niet meer weg te denken uit de interieurs van nu: organische vormen geïnspireerd op de natuur om ons heen. Dat de natuur dient als inspiratiebron voor nieuwe interieurtrends zien we sowieso veel terug de laatste jaren en dat vinden we helemaal niet erg. Het is ook niet vreemd dat organische vormen het goed doen in huis. Ze brengen namelijk rust, maken je interieur toegankelijk en zijn tegelijkertijd speels.

Curves, curves, curves

Organische vormen bestaan vaak volledig uit rondingen, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Soms worden de rondingen ook afgewisseld met bepaalde rechte hoeken of strakke lijnen. Wel hebben alle vazen met organische vormen met elkaar gemeen dat ze vaak speels en soms zelfs ietwat eigenzinnig kunnen ogen. Dit maakt je interieur niet alleen persoonlijk, maar ook minder statisch.

Vazen shoppen

Vazen met organische vormen komen dus in alle soorten en maten. Heb jij je oog al op een exemplaar laten vallen? Nee? Geen zorgen, wij deden vast wat voorwerk en zochten er een paar voor je uit.

nog meer: Wooninspiratie