WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Creatief met oude tijdschriften

Alle boekenwurmen opgelet: gooi je oude boeken of magazines niet weg! Uitlenen aan vrienden of vriendinnen mag natuurlijk, maar je kunt ze ook een nieuw leven inblazen als interieuraccessoire. Dit kun je allemaal doen met oude boeken of tijdschriften in huis.

Stapel tijdschriften in een metalen rek

Van tijdschrift tot meubel

Een stapel tijdschriften is functioneler dan je denkt. Je kunt ‘m namelijk heel gemakkelijk omdopen tot meubel. Oké, een eettafel of kledingkast is wat ambitieus, maar kleinere meubels kun je prima zelf maken van je favoriete leesvoer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bijzettafel of nachtkastje voor naast je bed? Stapel – afhankelijk van de gewenste hoogte – twintig tot vijftig magazines op elkaar en voilà. Maar ook grotere items zoals een tv-meubel kun je met een paar kleine stapels en een plank makkelijk zelf in elkaar zetten.

Voorbeeld nodig? Deze boerderij in Abbenbroek weet wel raad met oude tijdschriften!

Vul de boekenkast

De boekenkast hoeft echt niet alleen maar vol te liggen met boeken. Heb je nog wat plek over, dan kun je er ook een stapel tijdschriften in kwijt. Hierdoor lijkt de kast meteen een stuk voller.

Let’s decorate

Wil je je favoriete magazine nog in kunnen blijven kijken? Er zijn veel mooie tijdschriftenrekken te vinden en ook planken, kasten en andere lege plekken in huis kunnen voorzien worden van tijdschriften. Zo’n stapel magazines zorgt voor een ongedwongen sfeer in huis.

Andere ideeën met tijdschriften in huis…

nog meer: Wooninspiratie