WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nicolette Fox: ‘Ik houd ervan als een huis de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt’

Een huis helemaal in één stijl kan weleens eentonig worden. Nicolette Fox, hoofdredacteur van vtwonen, houdt juist van een interessante mix in huis. Een oude tegellambrisering met modern behang, bijvoorbeeld. Of speel met verschillende stijlen en maak het interieur persoonlijk. Benieuwd hoe Nicolette deze mix in huis heeft toegepast?

vtwonen-Marktplaats-NicoletteFox

“Oud, nieuw, gekocht of gekregen:

de mix maakt het van jou”

Typische details

Met ons jaren 20-huis hadden we all the way kunnen gaan. Zo’n oud huis uit een interessante stijlperiode heeft natuurlijk veel bijzondere details om in ere te houden. Als je het in originele staat aantreft, tenminste. Dat was in ons geval niet zo. Daarom besloten we om goed te kijken welke typische jaren 20-kenmerken we graag wilden behouden of herstellen.

Historisch en modern

Op de zwart-witte tegelvloer in de hal waren we meteen verliefd. We vonden ’m zelfs zo mooi dat we de tegels hebben laten terugkomen op andere plekken in huis. Ook de tegellambrisering in de hal is in oude glorie hersteld. Gecombineerd met nieuw behang van Morris & Co – een retro dessin, dat juist weer modern aanvoelt.

“De oude tegels hebben we gecombineerd met een nieuw behang

met retro print”

Nicolette Fox | vtwonen 12-2020

Weg met de eentonige stijl

Tot zover dit eerbetoon aan de twenties van toen, we leven tenslotte nu. Een huis helemaal in één stijl? Dat zou wel eens eentonig kunnen worden. Een interieur knapt vaak enorm op van mooie contrasten, van een vanzelfsprekende mix van stijlen. Something old, something new, something borrowed, something blue… Ik houd er heel erg van als een huis zo de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt. Een unieke mengeling van kleuren, materialen en meubels.

Stellingrek accessoires oud nieuw
zithoek geprint behang palmboom

Spannend combineren

Oud, nieuw, gekregen, gekocht of gemaakt: het is de mix die het van jou maakt. Zo waren de oude paneeldeuren in ons huis allemaal verschillend. We hebben ze stuk voor stuk kaal geschuurd om er een eenheid van te maken én om ze een warm, landelijk karakter te geven. Een nieuw stijlelement dat nu overal in huis voor verrassing zorgt. Hetzelfde effect heeft een zoet roze sofa op een ruw betonnen vloer. Of stalen deuren in een oude schuur. Niks leuker dan spannend combineren, met alle stijlen, van modern design tot pure romantiek. Geen enkele stijl hoeft buiten spel te staan. Want als het klopt, dan is het goed.

Liefs,

Nicolette Fox

nicolette.fox@dpgmediamagazines.nl • instagram @nicolette_fox

nog meer: Wooninspiratie