WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Geef je interieur meer diepte en dimensie met een gallery wall van spiegels

Dat spiegels een kamer groter laten lijken, hoeven we jou vast niet meer te vertellen. Doordat de ruimte weerspiegelt in de spiegel, creëer je meer dimensie. En dit komt de look en feel van de ruimte uiteraard ten goede. Maar waarom voor één spiegel gaan, als je ook kunt kiezen voor meerdere spiegels aan de muur?

vtwonen weer verliefd op je huis aflevering 3 seizoen 15 | Stylist Marianne in Aalsmeer

Meerdere spiegels voor speelsheid

Als je gaat voor niet één, maar meerdere spiegels aan de wand, creëer je naast meer dimensie ook speelsheid. Dit effect wordt nog eens versterkt als je de spiegels opstelt alsof ze onderdeel zijn van een gallery wall. In de eetkamer hierboven doen ze het voor het gemak even voor. De spiegels hangen aan de muur alsof het schilderijen en fotolijsten zijn, waardoor het speelse effect ontstaat. Daarnaast staat het ook super huiselijk.

LEES OOK
Tips: de mooiste hoge spiegels shop je hier

Spiegeltje, spiegeltje…

Als je een gallery wall van spiegels samenstelt, zul je als eerste moeten bedenken wat voor soort spiegels je wilt gebruiken. Wordt het een mix van verschillende vormen of ga je juist voor allemaal dezelfde spiegels zoals in de eetkamer hierboven? Of kies je voor een middenweg: allemaal klassieke spiegels bijvoorbeeld, maar wel in andere formaten en vormen. Of juist allemaal dezelfde vorm, maar een andere kleur lijst. Laat je creativiteit hier vooral de vrije loop gaan.

Een beetje inspiratie

Zie je door de bomen (of eigenlijk spiegels) het bos niet meer? Geen zorgen, we helpen je graag op weg. Kies bijvoorbeeld eerst een vorm. Een ronde spiegels is sowieso een goed uitgangspunt, maar als je huis wat strakheid mist, kun je misschien beter kiezen voor een vierkant of rechthoekig exemplaar. Wat ook leuk is, is een spiegel die je niet ophangt aan de achterkant, maar aan de muur hangt door middel van een touw. Deze van MADE heeft een schitterende diamantvorm en is voorzien van een leren riem. Liever zelf weinig uitzoekwerk? Ga dan voor een vooraf samengestelde set. Deze bijvoorbeeld, bevat drie spiegels met organische vormen die precies mooi bij elkaar staan.

nog meer: Wooninspiratie