Funda-parel: smaakvol ingerichte woonboerderij in Drenthe

beeld vtwonen Beeld

De favoriete tijdsbesteding van de vtwonen-redactie? Het afspeuren van Funda naar de mooiste en meest bijzondere woonparels. Deze week viel ons oog op een stijlvolle ingerichte woonboerderij in een klein dorp in Drenthe met wit als basiskleur, natuurlijke materialen én een zwart plafond.

Lees verder onder de advertentie

Zwart plafond

In het prachtige Drenthe – dat staat bekend om de hunebedden, heidevelden en bossen – staat deze stijlvol ingerichte woonboerderij te koop. Als jij fan bent van de landelijke woonstijl is deze boerderij er eentje uit je dromen. Door de witte houten vloeren en wanden en het gebruik van natuurlijke materialen als rotan en bamboe straalt interieur rust en warmte uit. Ook waren de huidige bewoners niet bang om een statement te maken: het zwarte plafond in de woonkamer is dé eyecatcher van de ruimte.

LEES OOK
Welke woonstijl past bij jou? Doe de woontest

LEES OOK
Dit is de reden waarom zwarte kozijnen zo populair zijn

Lees verder onder de advertentie

Voormalig café

De getransformeerde woonboerderij, dat vroeger één van de weinige huiskamercafés in Drenthe was, is inmiddels gesplitst in twee woningen en staat op een kavel van 2246 m². Meer dan genoeg ruimte om bijvoorbeeld je eigen groenten te verbouwen of voor het houden van kleinvee. Met een uniek uitzicht over de landerijen geniet je hier dubbel en dwars van het prachtige landleven.

Vraagprijs

Staat een woonboerderij met rieten kap op je verlanglijstje? Deze stijlvol ingerichte boerderij in het kleine dorpje Wezup (waar maar 150 woningen staan!) is 259 m² en kun je zó betrekken. Het staat te koop voor een prijs van € 435.000.

Alle kenmerken op een rij

  • Monumentale woonboerderij uit 1856
  • 5 kamers, waarvan 3 slaapkamers
  • Lichte, landelijke inrichting
  • Landelijk gelegen met vrij uitzicht
  • Zijtuin van wel 1.920 m² (48 meter diep en 40 meter breed)
  • Met fraaie natuur op loopafstand
  • Inclusief een houten garage op het erf
  • De mogelijkheid om op de zolderruimte extra (slaap)kamers te creëren
Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: Funda