WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Extra opbergruimte in je huis

Een beetje extra ruimte is mooi meegenomen. Gelukkig zijn er veel manieren en trucs om aan extra opbergruimte in je huis te komen.

Extra bergruimte in je huis

Slim opbergen

We krijgen steeds meer spullen, waardoor het huis voller en voller wordt. Als je niet wilt dat je huis eruitziet als een slagveld, is er maar één oplossing: slim opbergen. Als opwarmertje vijf tips:

  1. Sorteer en gooi weg. Iets langer dan een jaar niet gebruikt? Weg ermee! Breng het naar de kringloop of vrienden en gooi weg wat kapot is.
  2. Breng spullen die je niet vaak gebruikt naar de kelder, zolder of schuur: gourmetset, skispullen, kerstversiering.
  3. Zet niet neer wat je ook kunt ophangen. Strijkplank, tuinstoelen, een grote pan, ze nemen allemaal veel ruimte in. Hang ze aan de muur en je hebt er een stuk minder last van. Ook handig: een opbergzak aan de muur voor rondslingerend speelgoed of de was.
  4. Planken zijn een wondermiddel en perfect geschikt om de hoogte van een ruimte te benutten als bergplek. Maak ze rond je deuren voor boeken en/of mooie opbergdozen, staat nog leuk ook.
  5. Koop multifunctioneel: kies bijzetters, krukjes en tafels waarin je ook kunt opbergen.

Bergruimte in je kasten

Kastruimte is onmisbaar, maar hoe benut je alle ruimte het best? Inventariseer allereerst wat je precies allemaal wilt opbergen. Gaat het om alleen kleding of wil je er ook kinderspeelgoed in kwijt? Kies vervolgens een opbergsysteem op maat. Hieronder vier tips voor het inrichten van je kasten.

TIP 1: Zet boeken van dezelfde hoogte naast elkaar, en kies een boekenkast die niet te diep is, anders krijg je onbenutte ruimte achter de boeken.Heb je een diepe boekenkast? Benut het ruimteoverschot door achter de voorste boekenrij een verhoging te monteren, waar nog een rij op kan staan. Hiervoor heb je wel een tussenruimte nodig van minimaal 10 cm.

TIP 2: Diepe linnenkast? Vouw je was zó, dat je twee stapels achter elkaar kunt maken.

TIP 3: Loze ruimte aan de bovenkant van legplanken? Gebruik die voor draadmandjes, ideaal voor het opbergen van sokken, riemen of losse frutsels.

Tip 4: Maak zelf een kast of laat een kast op maat maken die exact de ruimte benut waar de kast komt te staan. Zo verspil je geen ruimte boven, onder en naast de kast. Zelfmakers voor het maken van een kast vind je in het artikel Zelf kast maken.

Tijdelijke opslagruimte

Zijn er in huis echt geen mogelijkheden meer voor extra opbergruimte? Dan is een extra berging of opslagunit misschien wel de uitkomst. Allsafe komt met de oplossing: tijdelijke opslagruimte. Bij Allsafe huur je voor slechts €1,40 per maand een kubieke meter opslagruimte.

nog meer: Wooninspiratie