WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waarom je ronde wanddecoratie nú in huis wilt halen

Een groeiende trend in interieurland: ronde vormen op de wand. Steeds vaker verschijnen er mooie prints en designs in. En dat is fijn, want die fraaie rondingen maken het interieur zacht en vriendelijk. Zie hier hoe de trend succesvol kan worden toegepast.

vtwonen 06-2016 | ronde spiegels naast vitrinekast
Op de kast: stolp met marmeren voet, stolp (House Doctor), bruin tasje (Zara), lamp (&Klevering). Bovenste plank: gouden kistje, stolp (House Doctor), blauw tasje (Zara). Tweede plank van onderen: vierkant kistje (House Doctor). Onderste plank: stolp met marmeren voet (House Doctor). Bovenste spiegel (&Klevering). Spiegel met leren bandje (Ferm Living). Spiegel met koperen rand (Leen Bakker). Koperkleurige spiegel (Bloomingville). Behang oz3725 Loft (Onszelf). Overig privébezit.

Doorbreek het lijnenspel

Als er iets veel terug te vinden is in huis, zijn het wel rechte lijnen. Tafels, kasten, televisies, lijsten, kussens… tot de muren en plafonds aan toe. Net als kleuren kunnen vormen veel invloed hebben op de sfeer, ook al staan we daar niet altijd bij stil. Met een huis vol harde lijnen en hoeken is het fijn om dat patroon te doorbreken en balans te creëren. Ronde wanddecoratie kan dienen als echte verzachtende eyecatcher op een strakke muur.  

LEES OOK
5 redenen om te kiezen voor een rond vloerkleed

Afwisseling

Schilderijen, prints en dessins zien we veelal terug in rechthoekige, strakke lijsten. Gelukkig doen ronde en organische vormen steeds meer hun intrede in het interieur. En aan die trend wil je meedoen, want ronde vormen zijn tijdloos. Ook zijn ze fijn voor de afwisseling. Voeg ze toe als wanddecoratie aan bijvoorbeeld een gallery wall voor speelse afwisseling. Wat dacht je van deze wandcirkels met bijvoorbeeld een print van een grootmeester als Vermeer?

LEES OOK
5x fijne items voor afwisseling in je gallery wall

Verzachting

Strakke hoeken en lijnen kunnen een interieur harder maken dan de bedoeling is. Tegenstellingen in materialen – denk aan industrieel staal met warm velours – hier al veel in veranderen. Ook het gebruik van vormen kan zorgen voor een zachtere en sfeervollere uitstraling. Spelen met organische en ronde vormen gaat daar zeker bij helpen. Een makkelijke stap om daarmee te beginnen, is kiezen voor ronde wanddecoratie. Bevalt het? Kies dan vaker voor ronde vormen. In bijvoorbeeld een eettafel, een vloerkleed of sierkussens.

LEES OOK
De ronde hoekbank is de ideale huisgenoot

nog meer: Wooninspiratie