WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze interieurboeken staan in onze must read lijst

Hallo inspiratie overload! Een goed boek om in weg te zakken tijdens de vakantie, dat is past uitrusten. Nu de vakantie om de hoek staat is het tijd voor een fijn lijstje interieurboeken. Of je het nou als cadeau geeft, of jezelf ermee verwent: de volgende boeken staan in onze must read lijst.

vtwonen 13-2019 | witte stellingkast van de huiscollectie van vtwonen met boeken en een bruine fauteuil
Lofty fauteuil bruin, witte stellingkast Rack (vtwonen.nl). Wandlampen vtwonen Venus. Overig herkomst onbekend.

1. Power vrouwen

Women in Design

Women in Design zet vrouwelijke ontwerpers uit allerlei industrieën in het zonnetje. Van fashion tot interieur, deze vrouwen hebben een impact gemaakt. En daar mag meer aandacht voor komen! Zo vertellen ze over Ray Eames, de mede-ontwerper van de iconische Eames stoelen, en architect Zaha Hadid. Bekijk het boek hier.

2. Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes

Wie aan een opgeruimd huis denkt, denkt aan de Japanse Marie Kondo. Het boek van de ‘opruimguru’ staat boordevol tips and tricks om een rustig huis te creëren. Bekijk ze hier.

3. EHBO kamerplanten

Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan

Oké, jezelf bestempelen als planten killer is misschien wat overdreven, maar met dit semi komische boek wordt uitgelegd hoe je je planten eindelijk altijd in leven houdt. Vanaf nu geen hangende planten meer, beloofd? Bekijk ‘m hier.

4. Kleurrijk interieur

The complete book of colourful interiors

Een klassieker in ons rijtje interieurboeken. Voor wie houdt van kleurrijke huizen is dit het ideale koffietafel boek. Met daarnaast genoeg tips and tricks voor een kleurbom in het interieur. Zo geven ze antwoord op de vraag ‘Welke kleur zorgt ervoor dat je beter slaapt?’ Een zomers boek voor 2021.

LEES OOK
8x mooie vakantiehuizen aan de Nederlandse kust

5. Modern

Atlas of furniture design

Een Atlas is heus niet alleen om onze geografische kennis wat bij te scholen. Ook onze interieur-, of in dit geval meubelkennis mag wel eens een opfriscursus gebruiken. Een meubel encyclopedie uitgebracht door het Vitra Design Museum, dan weet je wel dat het goed zit. Bekijk ‘m hier.

6. Minimalistisch

Weg Ermee

Dennis Storm, de televisiepresentator van BNN woont nu op Bali. Tijdens al zijn reizen heeft hij de liefde voor het minimalisme ontdekt: ‘leven zonder onnodige ballast.’ In Weg Ermee schrijft hij over teruggaan naar de essentie. Hoe hij dat doet? Bekijk het hier.

7. Tips & Tales

Volume Interior Tips & Tales

Negen Europese interieurstylisten geven je een kijkje in hun leven, het denkproces achter een goede styling en andere tips. Lees hier meer.

8. DIY plezier

vtwonen Atelier Zelf Aan De Slag

Voor een vakantie in eigen land is het extra leuk om bezig te zijn met DIY-projecten. In het Atelier boek zijn 62 van de leukste vtwonen DIY’s verzameld. Bekijk ‘m hier.

LEES OOK
DIY: open vakkenkast

9. Renoveren kun je leren

De Renovatie Bijbel

Klushuizen, de droom van vele starters. Maar waar begin je? In de renovatie bijbel staan tips voor het, je raadt het al, renoveren van de woning. Bekijk het boek hier.

10. Inspiratiegids

Het grote interieurboek

Het grote interieurboek staat hoog in de meestverkochte interieurboeken op Bol.com. De Zweedse Frida Ramstedt is qua interieur in Scandinavië een hit. Geen wonder dus dat haar boek, vertaald naar het Nederlands, zo populair is. Lees hier meer over het grote interieurboek.

LEES OOK
De ongeschreven regels voor het stylen van je boekenkast

nog meer: Wooninspiratie