WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Creatief met foto’s in je interieur

Een écht huis is niet af zonder persoonlijke touch. En hoe kun je die persoonlijke touch beter doorvoeren dan met foto’s? Van een mooie herinnering, van een dierbare of van een plek waar je blij van wordt. Natuurlijk kun je die gewoon in een lijstje op een kast zetten of aan de muur hangen, maar je kunt er ook net iets anders mee omgaan. Zó worden de foto’s in je interieur lekker creatief.

Creatief met foto’s

Ga je jouw interieur opleuken met gezellige kiekjes? Bedenk dan wat voor stijl je wil van de foto’s zelf. Je kunt natuurlijk ‘van alles wat’ doen, dat geeft een knus effect, maar je kunt het ook wat strakker maken door alle foto’s van te voren te bewerken met een bepaalde filter. Ga voor alleen zwart-wit foto’s of maak ze allemaal wat lichter in een fotobewerkingsprogramma.

LEES OOK
Zo geef je met foto’s een persoonlijk tintje aan je interieur

En dan?

Oké, je bent er dus uit wat je met de foto’s zelf wil doen. Dan nu het debacle: wat doe je met de afgedrukte foto’s? We skippen de fotolijstjes en geven je creatieve manieren om foto’s in je interieur te verwerken.

 1. Zelf de slingers ophangen!
  Maak een slinger van je foto’s. Print ze uit, hang ze aan een mooi touw met kleine wasknijpertjes of paperclips en maak er een slinger van. Sowieso leuk als er iemand jarig is om midden door de kamer te hangen, maar ook leuk om tegen de muur aan te hangen als feestelijke touch voor alle dag.
 2. In potjes
  Ook leuk: oude potjes verzamelen, bij elkaar zetten en daar de foto’s in plaatsen. Wel even zorgen dat de foto niet te groot of te klein is voor in het potje, je moet natuurlijk vanaf de voorkant wel kunnen ziet wat er op de foto staat.
 3. In een fotoboek
  Natuurlijk kun je ze afdrukken, maar je kunt er ook mooie fotoboeken van maken. En die fotoboeken kunnen dan weer als ware eyecatchers op een bijzettafeltje liggen. Niet alleen mooi, ook nog eens praktisch als het gespreksonderwerp met je visite ineens op is. “Goh, herinner jij je onze reis naar Italië nog?”…
 4. Puzzel
  Laat een puzzel maken van je foto. Geeft je wat te doen (zo’n puzzel van een eigen geschoten beeld is vaak nog knap ingewikkeld in elkaar te leggen) en als je ‘m af hebt, kun je hem ergens opplakken en zo heb je een heel originele foto aan je muur hangen.
nog meer: Wooninspiratie