WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bon appétit: buiten eten kan ook op een klein balkon

Met je neus in de zon ontbijten, lunchen en dineren: op een balkon gaat dit er nét even anders aan toe. Daar zit uitgebreid dineren aan een grote tuintafel er niet in en nemen we vaak genoegen met een bord op schoot. Nergens voor nodig. Met deze tips kan iedereen aan tafel eten, óók op een klein balkon.

vtwonen 02-2021 | balkon met tuintafel en stoel en veel planten

Balkontafel

Dit is nou zo’n uitvinding waar we ontzettend blij van worden. Een balkontafel of balkonbar hangt namelijk aan de reling en neemt amper ruimte in beslag. Het verschil tussen deze twee is dat een tafel aan de voorzijde van de reling uitsteekt en de bar vaak aan de achterzijde. Ze hebben allebei geen tafelpoten waardoor er genoeg plek is om aan te schuiven. Op een klein balkon is dit de perfecte manier om fijn buiten te eten.

Bistroset

De bistroset en het balkon lijken voor elkaar te zijn gemaakt. De kleine stoelen en – vaak ronde – tafel zijn precies klein genoeg voor op een balkon en groot genoeg om fijn aan te eten. Een romantisch diner voor twee? Met een bord pasta en een kaars in het midden lijkt het net of je op vakantie in Zuid-Europa bent. Let op: de stoelen zijn niet altijd even comfortabel, dus we raden wel een paar zachte stoelkussens aan.

LEES OOK

Loungen op een balkon: zó doe je dat

Inklapbare meubels

Wie een klein balkon heeft, moet soms slim zijn. Al gedacht aan inklapbare meubels? Ze nemen weinig plek in beslag en zijn makkelijk op te bergen. Klap de tafel na het eten weer in en laat de stoelen nog even staan. Zo wordt het niet te vol op het terras en blijft er genoeg ruimte voor andere spullen, zoals potten met planten en bloemen. Je kunt een stevige haak bevestigen aan de buitenmuur waar je de meubels aan ophangt.

nog meer: Wooninspiratie