WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Antiek in een nieuw jasje: zo mix je oud en nieuw

Antiek in een nieuw jasje, zo oogt de eetkamer van Fleurie en John uit Aalsmeer. vtwonen-stylist Marianne Luning liet bijzondere antieke items, zoals een mix van verweerde spiegels en een antieke lamp, op een moderne manier terugkomen. Benieuwd hoe? Je leest het hier.

 • Kleur op de muren Saliegroen Flexa. Behang stature 382602 Eijffinger. Originele vloer behandeld met Rubio Monocoat olie in de kleur sky grey MonoCoat Webshop. Eetkamerbank in bouclé van Bodilson Eijerkamp. Eettafel van Studio Henk Eijerkamp. Eetkamerstoelen van Household Hardware Eijerkamp. Spiegels van HKliving Eijerkamp. Vaas van Bloomingville vtwonen. Kandelaren goud hoog vtwonen. Kandelaren goud laag vtwonen. Plaid van Malagoon vtwonen. Kussen Botanic van Bloomingville vtwonen. Kussen harig Vetsak. Vaas glas op de schoorsteen vtwonen. Overig privébezit.
 • Oud op moderne manier

  Een spannende manier om oud en nieuw te combineren is door middel van spiegels: oude, verweerde exemplaren die Marianne op een moderne manier heeft opgehangen.

  Net als bij een gallery wall kun je de plek van de spiegels het best van tevoren bepalen. Hoe? Door bijvoorbeeld een paar vellen papier, in dezelfde maat als de spiegels, op de vloer te leggen en de compositie van jouw spiegelwand te bepalen. Bevestig de spiegels vervolgens aan de muur en je hebt een unieke muur gecreëerd. Houd je ervan om creatief bezig te zijn? Ga dan aan de slag met een van onze DIY’s: zo maak je zelf een verweerde spiegel.

  Stijlenmix in de meubels

  Naast verweerde spiegels combineerde Marianne oud en nieuw door vintage stoelen naast een moderne bank neer te zetten. Marianne: ‘Het mooie van deze eetkamerbank met bouclé stof is dat ‘ie rondingen heeft. Dat geeft een echt art deco-achtig, jaren 30-gevoel. De eetbank vormt daarnaast een mooi contrast met de loeistrakke tafel.’

  LEES OOK
  Bekijk hier hoe stylist Marianne de rest van de woning een make-over gaf

  Sterke contrasten

  Over die strakke eettafel gesproken… boven de tafel hangt een antieke lamp, die een stevig contrast vormt met de tafel. De antieke lamp hadden de bewoners al en hij blijkt er perfect bij te passen door de chique touch die hij aan de eetkamer geeft. Houd je ook van vintage en antiek? Dit zijn de leukste vlooienmarkten voor vintage meubels in Nederland en België.

  Shop de stijl

  nog meer: Wooninspiratie