WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: veranderingen in het interieur durven maken

Familiestukken, kunst, vintage design en zelfgemaakte items: alles in het huis van Karen heeft een verhaal. ‘Ik houd van interieurs die niet in één keer gekocht worden. Een huis moet met je groeien.’ Gedurfd en gewoon dingen doen. Dit is hoe Karen zelf veranderingen in het interieur maakt.

vtwonen 07-2021 | Karin bezig met doeken in het atelier
Karen in haar werkkamer op de eerste etage. Eames-tafel Vitra. Potten Rivièra Maison. Gele vaas gekocht bij een sociale werkplaats. Mand meegenomen uit Zuid-Afrika. Telefoonhoorn Native Union. Aan de muur hangen (met de klok mee) een citroenkunstwerk dat Karen maakte van plastic afval, een werk van Antoinette Gispen, het beeldmerk van Lemonwise (de W) en een geborduurde leus: If life gives you lemons, make lemonade. Foto visual merchandising Lemonwise. Stoel Marktplaats.

vtwonen 07-2021 | witte kast met verschillende bloempotten op de kast en in de vensterbank
In de hal ligt, net als op de rest van de begane grond, een minerale gietvloer. Oude commode van Karens ouders met daarop een citroenboom. Foto zelfgemaakt in Delhi in India. Manden meegenomen uit Oeganda. Terracotta potten Ranzijn. Houten dienblad kringloopvondst. De vaas is een voormalige jeneverfles.

1. Net als nieuw

Karen: ‘Eng om een hele muur een kleur te geven? Neem een groot schildersdoek, geef dat een kleur en hang het op. Weer overschilderen kan altijd nog. Ik gebruik het doek ook als een prikbord, waaraan ik met tape of punaises dingen ophang die ik mooi vind.’

2. Showroom-interieur

Doe nooit alles tegelijk en waak voor een showroom-interieur. In de hal hierboven komen de manden uit Oeganda, het dienblad van de kringloop en is de vaas een voormalige jeneverfles. Door rustig over een tijd items te verzamelen krijgen ze een verhaal. En dat hoeft heus niet van verre reizen, ook bij de kringloop krijg je dit effect.

LEES OOK
4x woonidee: zo passen tweedehands items in huis

vtwonen 07-2021 | roze dekbedovertrek in de slaapkamer
In deze kamer slaapt dochter Lotte als ze komt logeren. Dekbed Hema. Kussens Goround Interior. Pennyboard van Toychamp. Wanddoekje Lemonwise. Kunstwerk op nachtkastje van Iraanse kunstenares Ghazaleh Afrand. Overig herkomst onbekend.
vtwonen 07-2021 | hoge kasten in de hal met Karin en haar hond
Kast Van Dijk & Ko, gevuld met producten van Lemonwise: vintage servies met zeefdruk, handgemaakte tegels met zeefdruk, stitched art wanddoekjes, stitched art kussens, linnen kussens, theedoeken met zeefdruk, theedoeken met borduurwerk, kettingen Glass Beads op standaard en handgemaakt Tamagroute-servies.

3. Schuine wand

Een schuine wand in de slaapkamer wordt functioneel door hoge knieschotten te plaatsen. Erachter ontstaat extra bergruimte en je creëert meteen een perfect hoofdbord voor het bed.

4. In de hoogte

Ook hoge plafonds? Maak optimaal van de ruimte gebruik door de (keuken)kasten helemaal tot boven door te laten lopen. Daarmee wordt de hoogte benadrukt en ontstaat de ideale bergruimte voor dingen die maar sporadisch worden gebruikt. Kleine veranderingen in het interieur kunnen daardoor perfect in de kast plaatsvinden. Verwissel de items om of scoor een nieuwe vaas bij de kringloop en de kast is direct anders.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een oud fortwachtershuis in Uithoorn

nog meer: Wooninspiratie