WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: haal de luxe van een hotel in een kleine woning

Goud, velours en messing: het appartement van Sonja straalt een luxe hotelgevoel uit. En dat met 37m2! Met als kers op de taart de douche in de slaapkamer. Zo is het altijd alsof je slaapt in het Kurhaus, Marriot of Hilton Hotel, in de luxe van je eigen huis.

vtwonen special tiny houses | douche in de slaapkamer met roze tegels
Badkamertegels Kol Haarlem. Granito badkamervloer gegoten door Lenarduzzi BV in Zaandam. Spiegel via aannemer. Wasbak Nood Co. Kranen The Watermark Collection via Baden Baden Interior. Wandspiegeltje herkomst onbekend. Rieten mand gepikt van vrienden bij wie Sonja logeerde tijdens de verbouwing.
vtwonen special tiny houses | vloer met hongaars motief
Eikenhouten vloer via de aannemer. Bank Decor Amsterdam.

Slaapkamerdouche

Als er iets voor een luxe hotelsfeer zorgt dan is het wel een douche in de slaapkamer. Denk aan een inbouwventilator, badmat en een douchekop die naar binnen wijst, zodat de (houten) vloer niet nat wordt. Een verwarmingselement in de spiegel zorgt dat hij niet steeds beslaat.

Hongaarse punt

De eikenhouten vloer is gelegd in een Hongaarse punt. Een slimme zet in een kleine ruimte, want door de banen die ontstaan, creëer je optisch meer lengte. Bovendien is dit patroon rustiger dan een visgraatmotief.

LEES OOK
6x overnachten aan (en op!) het water

vtwonen special tiny houses | keukeneiland met gouden werkblad
Blender Vitamix. Theepot Höganäs Keramik. Koffiemachine Koffiesalon. Melkopschuimer Nespresso. Keukenblad via Julius Baller. Zeeppompje Marie-Stella Maris. Kokendwaterkraan Quooker. Messenblok via bol.com. Kandelaar en plantenpot cadeau gekregen. Hanglamp via Soho House.
vtwonen special tiny houses | vensterbank met opbergruimte
Sonja liet de vensterbanken doortrekken en bouwde er kasten onder, waar ze nu haar schoenen stalt. Met kussens erop doet de verbrede vensterbank dienst als bankje.

Gouden details

In deze keuken kregen het kookeiland én de koffiebar een koperen blad: een luxe hotel gevoel. Versterk de brasseriesfeer met accessoires van soortgelijke materialen, zoals lampen en deurknoppen.

Vensterbanken

Sonja liet de vensterbanken doortrekken en bouwde er kasten onder, waar ze nu haar schoenen stalt. Met kussens erop doet de verbrede vensterbank dienst als bankje. Met een kop koffie uit het raam staren, dát is rust. En rust is luxe.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een appartement van 37m2 met hotelallure

nog meer: Wooninspiratie