3 stijlen om een cognac leren bank mee te combineren

beeld vtwonen Beeld

De cognac leren bank is al tijden populair. Niet zo gek ook, want dit stoere meubelstuk is op allerlei verschillende manieren te combineren. Zo creëer je met verrassende kleurencombinaties vanuit dezelfde basis steeds weer een andere sfeer. Ga je voor een combinatie met zachte pasteltinten of kies je voor stoer industrieel?

Lees verder onder de advertentie

Met romantische, frisse pasteltinten

Een combinatie met pastel is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij een cognac leren bank. Toch kunnen stoer en zacht verrassend goed samengaan. Juist het contrast tussen het bruine leer en de pasteltinten maakt van de zithoek een gezellig en sfeervol geheel. Door te werken met frisse kleuren als roze en blauw wordt de bank een echte blikvanger in een romantisch of Scandinavisch interieur. Zo zie je maar: een industrieel meubelstuk hoeft niet altijd in een industrieel interieur te staan om goed tot zijn recht te komen.

beeld vtwonen Beeld

Cognac leren bank in een urban jungle

Een andere woontrend die verrassend goed samengaat met een cognac leren meubelstuk, is de urban jungle trend. Frisse groene planten in verschillende bloempotten combineren mooi met het stoere bruine leer. Het samenspel van leer en groen vormt een mooi geheel. Wil je de urban jungle trend nog verder doorvoeren in je interieur? Met een rotan meubelstuk als een fauteuil of bijzettafel ben je op de goede weg. Koop er een mooi vloerkleed en enkele sierkussens met grafische of botanische patronen bij en je zithoek past perfect bij de laatste trends.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld JA | vtwonen 12-2016 | styling Leonie Mooren, Liza Wassenaar | fotografie Rolinda Windhorst
Beeld JA | vtwonen 12-2016 | styling Leonie Mooren, Liza Wassenaar | fotografie Rolinda Windhorst

In een industrieel interieur

Ondanks dat een bank in cognackleurig leer op duizend-en-een manieren te combineren is, zien we dit opvallende meubelstuk nog steeds het meest terug in een industrieel interieur. Donkere kleuren, betonnen accenten en houten meubels vormen het perfecte decor voor deze stoere, grote driezitsbank. Met een schapenvacht en wat sierkussens style je niet alleen de bank, maar breng je ook gelijk meer warmte en sfeer aan. Win-win. Met een mooie hocker in dezelfde stijl erbij, maak je de industriële zithoek helemaal af.

Cognac leren bank kopen

De cognac leren bank is er voor elk budget. In het artikel catch, treasure, icon: de cognac leren bank vind je ideeën.

Lees verder onder de advertentie

Combineren maar…

Bron: Bron beeld 3: vtwonen 12-2016 | styling Leonie Mooren, Liza Wassenaar | fotografie Rolinda Windhorst