Maak een funky statement in huis met deze pastelkleuren

Muurverf RAL5800 (). Bank Etcetera, gestoffeerd in roze stof Synergy van Eyye (. Houten krukje met gewatteerde zitting, fauteuil, tentlamp met porseleinen kraal (). Plantenbak (met boeken erin) Ferm Living, okergele en bordeauxrode kussens op de bank (). Rode portemonnee van Freitag, karaf met glazen, boeken (). Messing bijzettafel met donkerroze keramisch blad (). Berber karpet met fluoroze strepen (). Plaid (). Two tone roze kussen, kaars in kandelaarvorm (). Dipvaas Nude, platte schaal van porselein (). Posters aan de muur (). Beeld vtwonen 02-2014 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman
Beeld vtwonen 02-2014 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

Pastellen zoet en romantisch? Eerder een funky statement als je het ons vraagt. Dat wil zeggen: in combinatie met strakke lijnen, felle kleuren en een frisse basis. Happy vibes én pastelkleuren are here to stay!

Lees verder onder de advertentie

Pastelkleuren combineren

Zo zacht als pastelroze ook is, met zo’n bank en plantenbak (geüpgraded tot ‘minibibliotheek’) zet je een paar stevige eyecatchers neer. Dat heeft alles te maken met de vormentaal; ver van zachte rondingen, maar juist met strakke lijnen, die voor een stoere uitstraling zorgen. Ook een koele achtergrond, hier met een zweem van groen, is onmisbaar. In combinatie met lefkleur fluo én tinten die op de kleurenwaaier tegen roze aan schurken (paars, lila en rood) haal je zo de zomer in huis.

Verschillende tinten pastelgroen

Een winnend keukenrecept in zo’n kleurig frisse Scandinavische sfeer? Mix koel met zwoel en maak gebruik van het herhaaleffect. De koperen pannen en schalen zijn stoer én warm. Het pastel niet van dat mierzoete, maar nijgt naar wat frisser celadon en zeegroen. Dat zorgt voor een pittig contrast. Door de verschillende tinten groen terug te laten komen wordt de ruimte één geheel.

Lees verder onder de advertentie
Keuken op maat gemaakt prijs op aanvraag (Sukha). Verfkleur keuken is Pigeon nr. 25 (Farrow & Ball). Broodplank, kruk, kommen en bekers, grote schalen en schaal met leren lus, kleine borden , houten vaas, houten lepels en kookgerei (Sukha). Lampen (M.oss). Witte emaillen maatbekers klein en groot en pastelkleurige pannen (Riess). Beeld vtwonen 06-2018 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning
Beeld vtwonen 06-2018 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning
beeld vtwonen Beeld

Verfrissend effect

Pretty in pink, maar dan wel lekker grafisch. Het lijnenspel maakt de stoel verre van soft. En komt ook terug in de kast, waarin de perfecte balans is gevonden tussen warm en koel. Naturel eikenhout versus ijsblauw transparant glas, deze pastelkleuren zijn zo wel heel verfrissend!

Pastel met felle kleuren

Geen toeters en bellen, maar licht, luchtig en met lef. Haal de zomerzon in huis met felgele accenten. In een omgeving van poederachtig groengrijs komt alles met kleur volop tot leven. Zo springen het rood en terra eruit, zonder hard over te komen.

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 06-2018 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning