Maak het extra gezellig met deze herfstige accessoires

beeld vtwonen Beeld vtwonen 01-2017 | Fotografie Tjitske van Leeuwen | Styling Marianne Luning
Beeld vtwonen 01-2017 | Fotografie Tjitske van Leeuwen | Styling Marianne Luning

Kleurende bomen en vallende bladeren: de herfst doet zijn intrede. Dat betekent dat het de hoogste tijd is om het binnen extra gezellig te maken. Daarvoor hoef je echt niet direct de portemonnee te trekken, deze herfstige accessoires vind je namelijk gewoon buiten. Ga er deze herfstvakantie lekker op uit met de kinderen en zoek samen naar ware herfstaccessoires.

Lees verder onder de advertentie

Bladeren

Niet alleen droogbloemen staan mooi in een lijst, een fijne collectie bladeren ook. Helemaal als het najaar aantreedt, vind je bladeren in de prachtigste kleuren. En het mooie is dat ze vaak al droog genoeg zijn om direct in te lijsten. Maak er een kleine collage van of laat een enkel blad schitteren in een lijst.

LEES OOK
Een eeuwigheid genieten: DIY (droog)bloemen inlijsten

Takken

In de lente plaatsen we met liefde een aantal mooie bloesem- of paastakken in huis. Die brengen je helemaal in de lentesferen. Maar wie zegt dat simpele takken van bomen dat niet kunnen? Neem er eens een aantal in een mooi formaat mee na een wandeltocht en zet ze in een hoge vaas. Door er lampjes in te hangen, maak je er een gezellig en herfstig tafereel van.

Lees verder onder de advertentie

Boomstam

Misschien wat lastig om mee naar huis te slepen na een boswandeling, maar van een boomstam maak je eindeloos veel herfstdecoraties. Tover een kleine stam binnen een handomdraai om tot leuke fotostandaard of kandelaar. Grote boomstammen kun je inzetten als kruk of bijzettafel. Zorg er wel voor dat je ze goed schoonmaakt en de scherpe randjes eraf schuurt.

LEES OOK
DIY fotostandaard van een boomschijf

Dennenappels

Dennenappels zorgen de hele herfst én winter voor sfeer binnen. Leuk als opvulling in een mand, glazen vaas, schaal of stolp. Zo maak je makkelijk een herfststuk voor in huis. En aan het eind van het seizoen gooi je ze in de open haard of vuurkorf voor een heerlijke geur en fijn geknisper. Geen zin om op zoek te gaan? Dennenappels koop je ook voor een fijne prijs.

Lees verder onder de advertentie

Kastanje, eikels en beukennootjes

Grote kans dat je ze als kind ook hebt verzameld in de herfst: kastanjes, eikels en beukennootjes. Hoogste tijd om die hobby weer eens op te pakken. Want wat roept er meer dat herfstgevoel op dan het verzamelen van kastanjes, eikels en beukennootjes? Daarnaast zijn ze de ideale herfstaccessoires voor in huis als perfecte toevoeging voor een herfststukje of om een lege vaas mee te vullen. Plaats hier vervolgens weer een leuke waxinelichthouder en je hebt de perfecte kandelaar voor de herfst.

Let op: neem niet te veel kastanjes, eikels en beukennootjes mee naar huis. Dit is namelijk ook voedsel voor wilde dieren en als we té veel meenemen raakt het op. Een handje vol kan prima, maar houd het daarbij.

Herfst accessoires scoren…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 01-2017 | fotografie Tjitske van Leeuwen | styling Marianne Luning