WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Color blocking op zijn zomers: fleurige bloemen in kleurrijke vazen

Ben je klaar voor een beetje kleur in je interieur? Dat komt dan goed uit, want die eerste zonnestralen zorgen voor een hoop kleurinspiratie. Een grote verandering kan ‘m in de kleine details zitten. Dit is color blocking op zijn best, speciaal in de aanloop voor de zomer: kleurrijke vazen met daarin nog vrolijker gekleurde bloemen.

Veldboeket of droogbloemen

Bepaal eerst of je voor verse bloemen of droogbloemen wilt gaan. Verse bloemen zijn vaak kleurrijker, maar moet je ook steeds vervangen. Droogbloemen niet. Kleurrijke droogbloemen bestaan overigens wel, je vindt ze bijvoorbeeld bij het merk Cozy Ibiza! Een mix van droge en verse bloemen kan natuurlijk ook, maar zorg dat het dan niet te druk of rommelig wordt.

Contrast

Om de combinatie tussen de bloemen en de vaas zo slim mogelijk in te steken, is het een goed idee om contrast te creëeren. Dit kan natuurlijk door middel van de vorm van de bloemen en de vaas (denk aan romantische droogbloemen in een minimalistische moderne vaas), maar ook door middel van kleur. Zo ontstaat de color block die je wilt bereiken. Vooral die laatste optie raden we aan tijdens het lente- en zomerseizoen. Voor de perfecte color block ga je voor een vaas die al twee verschillende kleuren heeft, zoals deze.

LEES OOK
Kleur in je interieur: dit zijn de mooiste bloeiende kamerplanten

Verschillende vormen en maten

Ga niet voor één vaas met bloemen, maar kies meerdere kleurrijke vazen! Zorg dat ze allemaal verschillen in hoogte (of vorm) en maak een speelse groepering die past bij jouw persoonlijke stijl. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld alle bloemen in dezelfde kleur te houden en te mixen met de vazen, maar je kunt ook voor een complete mix van kleur en vorm gaan. Dit is de perfecte manier om bijvoorbeeld een saaie vensterbank nieuw leven in te blazen.

nog meer: Woonaccessoires