6x een keertje wat anders dan bloemen in de vaas

V.l.n.r. Eiwitkleurige sculptuur gemaakt van ecomix, 14x10x36 cm (bxdxh) € 44,95. Zandkleurige sculptuurkop gemaakt van ecomix, in maat S, 13,5×12,5 x 20 cm (bxdxh) € 34,95. Zandkleurige kandelaar gemaakt van ecomix, 12x12x6,5 cm (bxdxh) € 16,95. Eiwitkleurige vaas gemaakt van ecomix, in maat L, 24x12x29 cm (bxdxh) € 44,95. Beeld vtwonen 05-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 05-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans

Zo’n kast vol met prachtige vazen die het daglicht niet halen, herkenbaar? Showtime. Vazen zijn niet alleen geschikt voor bloemen en hebben maar weinig nodig om de show te stelen. Soms zijn een bos gipskruid of grijsblauwe eucalyptus takken al genoeg. Dit zijn zes alternatieven voor in de vaas.

Lees verder onder de advertentie

1. Gipskruid

Gipskruid is een plant vol bleekroze bloemetjes, ook wel bekend als Gypsophila pacificia. Het is vaak te krijgen in bosjes van zo’n 70 cm hoog en staat heel lieflijk in een glazen vaas. Een verse bos laten drogen? Hang de takjes ondersteboven op een droge plek. Na een aantal dagen is het gipskruid gedroogd en kun je er voorlopig mee vooruit.

2. Palmbladeren

Gedroogde palmbladeren creëren Ibiza vibes in huis met hun naturelle kleur en waaierige vorm. De bladeren variëren van klein tot groot en zijn mooi in een robuuste vaas. Sommige palmbladeren zijn wel anderhalve meter hoog. Zo’n blikvanger zet in zijn eentje natuurlijk meteen de toon.

3. Bloesemtakken

Witte en roze bloesemtakken zorgen voor een fris lentegevoel in huis. De takken van de kersenbloesem, Japanse sierkers, magnolia en sieramandel zijn het allermooiste. Steek een paar takken in een grote vaas met smalle hals, zodat ie niet om kan vallen. Je kunt kiezen voor siertakken of een paar verse. Koop in ieder geval takken met zichtbare bloesemknoppen en snijd ze schuin af.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK

Vazen waar lentetakken prachtig en stevig in staan

4. Eucalyptus

De mentholgeur van eucalyptus heeft een ontspannende werking op je lichaam en geest. Hoe fijn in de slaapkamer of badkamer? Verse of gedroogde eucalyptus takken met ronde en zilvergroene bladeren staan beide prachtig in een vaas. Zelf een bos eucalyptus drogen? Laat verse takken eerst al het water opnemen en laat ze droog in de vaas staan. Zo behouden ze hun groene kleur en geur.

Lees verder onder de advertentie

5. Craspedia’s

Deze grappige bloemen zijn te herkennen aan hun zonnige gele bollen en lange steel. Craspedia’s komen oorspronkelijk uit Australië, Nieuw-Zeeland en Tasmanië en zijn echte zonaanbidders. Het is niet voor niets dat ze in bijna ieder boeket met droogbloemen worden gebruikt. Een paar gedroogde craspedia’s in een vaas fleuren de boel meteen op.

6. Siergrassen

Gedroogde siergrassen zijn ontzettend populair. Hun naturelle kleuren en aaibare pluimen stralen rust uit. De wuivende pluimen van pampasgras staan heel elegant in hoge, smalle vazen. Een luchtige en subtiele manier om meer sfeer in de ruimte te creëren. Tip: spray gedroogde siergrassen in met een beetje haarlak om rondvliegende pluizen te voorkomen.

Shop vazen…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld 1: vtwonen 05-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans