WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Werkgeluk: zo creëer je een werkplek vol kleur

Ontspanning, blijdschap of creativiteit: kleuren roepen bepaalde emoties op. We hebben niet iedere dag even veel zin om te werken, dus een beetje kleur in de werkkamer is geen slecht idee. Op deze manieren creëer je een vrolijke werkplek vol kleur voor wat meer werkgeluk voor jezelf.

werkplek kamer geel bureau

Shop de stijl

Kleurrijke muur

Elke kleur roept andere emoties op en sommige daarvan zijn erg gunstig voor tijdens een (lange) werkdag. Verf de muur in je werkkamer daarom in een kleur die een fijne emotie bij jou oproept. Zo zorgt geel bijvoorbeeld voor concentratie en inspiratie, oranje straalt zelfverzekerdheid uit, groen geeft rust en paars bevordert je creativiteit. Deze knallende kleuren hebben dus niet alleen een positieve invloed op je werk, maar geven ook een kleurrijke boost aan je werkkamer. Hoe kun je dan nog met tegenzin aan het werk gaan?

Lees hier meer over gunstige kleuren tijdens het werken.

Natuurlijk hoef je niet per se een felle kleur op je muur te verven. Ook zachte kleuren geven je werkkamer al een stuk meer pit. Denk bijvoorbeeld eens aan lichtroze, olijfgroen of lila. Zo breng je wel degelijk kleur en sfeer aan in de werkkamer, maar op een subtiele manier.

Funky bureaustoel

Vind je een hele muur in een bepaalde kleur net iets te heftig? Kies er dan voor om kleur toe te passen in een object, zoals een bureaustoel. Gekleurde stoelen zijn ook nog eens helemaal hip. Met een felle kleur zoals rood of geel breng je een statement aan en met zachte kleuren een subtiele kleurrijke touch. Kies er een in een kleur die goed bij jou past en die, hoe kan het ook anders, lekker zit. 

bureaustoel geel bureau werkplek

LEES OOK
De ideale bureaustoel: 5 dingen om op te letten

Kleurrijke stoelen voor een pop of colour

Onmisbare stationary

Op je bureau horen natuurlijk genoeg pennen, opbergbakjes en notitieboekjes thuis. Houd je je werkkamer over het algemeen het liefst lekker neutraal? Kies er dan voor om met dit soort items kleur toe te voegen aan je werkdag. Roze pennen in een gekleurde pennenbak? Kom maar door!

Gekleurde organisers voor op je bureau

muur geel posters abstract

Postertje, postertje aan de wal…

Ook posters kunnen een groot verschil maken in je werkkamer. Met gekleurde planten en bloemen, een kleurrijke zonsondergang of vrolijke patronen geef je de kamer meer kleur. In posters kun je goed je persoonlijkheid kwijt: houd je van reizen? Kies dan voor een mooie buitenlandse plaat. Allerlei gekleurde groenten zijn juist weer een goed idee als koken je passie is. 

Posters om mee te pronken

Subtiele accessoires

Met de juiste gekleurde accessoires waan je je meteen in een vrolijke wereld. Ga los met designs en kleuren om dat ene hoekje op je bureau of die plek op de wandplank op te vullen. Met accessoires breng je op een subtiele manier kleur toe en kun je de rest van de kamer alsnog rustig houden. Een beetje inspiratie nodig? Hier vind je tien accessoires in vrolijke kleuren.

Deze producten raden we aan voor een kleurrijke werkplek

nog meer: werkkamer